Att tänka på vid lån – viktigt att tänka på innan lån?

Viktigt att tänka på innan lån – vad viktigast?Viktigt att tänka på vid lån

Vad är bra att tänka på vid lån? Ja, det finns många viktiga saker att tänka på innan man ansöker om lån. ALLA LÅN .SE är fristående jämförelseportal vars mål är att besvara några av de frågor som rör lån. Exempelvis ska vi ta upp vad som är viktigt att tänka innan man tar lån. Sedan kommer vi att  jämföra alla lån som finns, långivare och låneinstitut i Sverige på den svenska lånemarknaden. Vårt fokus ligger i första hand på ränta och lånevillkor samt upplevelse av respektive kreditgivare.

Snart kommer låntagare att kunna jämföra lån och villkor samt se jämförelser av alla lån som finns. Detta gäller alla lån oavsett om det är fråga om banklån, privatlån, blancolån, snabblån, smslån, mikrolån eller andra typer av lån och krediter. Vidare tittar på ägarnas ställning och deras  finanser.

ALLA LÅN .SE målsättning är att ha tydlig och tillförlitlig information om alla lån i Sverige! All information om lånen och långivarna är helt gratis! Förhoppningen är att du som låntagare ska mha av Allalån.se få tillräcklig beslutsunderlag. Du kommer att få information om olika lån och lånegivare för att lättare kunna jämföra lånen. Vår förhoppning är att du få hjälp att hitta det bästa lånet eller det billigaste lånet utifrån ditt behov och dina ekonomiska förutsättningar!

Att låna pengar och ta lån – vad är viktigt att tänka på vid lån?

Att låna pengar och ta lån oavsett ifall det rör sig om ett banklån, privatlån, blancolån, snabblån eller smslån kan vara bra ifall förutsättningarna är de rätta:

1. Lånet tas för att lösa tillfällig brist på pengar och vissa fall akut brist på pengar.
2. Din ekonomi är i övrigt okej och du kan med säkerhet råd att betala tillbaka i tid.

Att tänka på vid lån? Konsumentverkets information om lån

Läs även Konsumentverkets information om lån.

Kontrollera ifall bolaget är registrerat hos Finansinspektionen

Du kontrollera ifall bolaget är registrerat hos Finansinspektionen genom att söka i  Finansinspektionens företagsregister. I FI:s  register finns företag och personer med tillstånd att erbjuda finansiella tjänster och står under FI:s tillsyn. De som står under FI:s tillsyn utgörs till stor del av banker och andra låneinstitut som sysslar med inlåning från allmänheten.

Registret innehåller även finansiella institut och inlåningsföretag. De är endast registrerade hos FI, men står inte under FI:s tillsyn.  De flesta långivare som erbjuder mindre blancolån, snabblån och smslån hamnar i denna kategori. De står inte under FI:s tillsyn utan är endast registrerade hos FI.

FI:s företagsregistret uppdateras med en fördröjning på upp till två dagar.

Kontrollera att bolaget är medlem hos SKEF

Finns bolaget med SKEF? Branschföreningen SKEF ställer stora krav på sina medlemmar. SKEF säkerställer en sund kreditgivning. SKEF består i dagsläget av 8 finansbolag som täcker den största delen av konsumentkreditmarknaden när det gäller små och korta lån. Du kan läsa mer om SKEF här och se att bolaget använder rätt logotyper för att bevisa sitt medlemskap.

Att tänka på innan lån – en varning till dig med ekonomiska problem!

Viktigt att tänka på innan du hastar dig och tar ett snabblån. Undvik smslån, lån utan uc och lån med betalningsanmärkning. Ifall du redan har ekonomiska problem är det viktigt att tänka på att snabblån såsom sms lån inte kommer att lösa dina problem. Att låna pengar snabbt och snabblån är sällan en bra affär om du börjar ta dessa snabba lån. Snabblånen är dyra och att t.o.m kreditkort är bra i jämförelse. Var noga med att betala tillbaka eventuella SMS-lån i tid för att med undvika konsekvenser vid utebliven återbetalning. Se till att ta dig ur skuldfällan om du redan har problem med skulder! Smslånen står nämligen för den högsta effektiva räntan i lånebranschen.

Hjälp mot spelmissbruk

Dagens möjligheter att låna pengar snabbt och lättillgängligheten för snabblån. Det gör även att det blivit lättare för de med spelproblem helt enkelt sätta sig i skiten ännu mer. Ifall du har problem med spelmissbruk så kan du kan få hjälp mot ditt spelmissbruk här.

Att tänka på vid lån – spärrlista lån

Något annat att tänka på vid lån är att ta en titt på vår spärrlista för att se att det är en seriös långivare. Här kan se vår spärrlista för lån och hur man spärrar sig från att ta fler lån.