Företagslån

låna med företaget

Företagslån utan säkerhet

Låna pengar till företag? Har ditt aktiebolag börjat växa och du är i behov av kapital och kredit för att fortsätta tillväxten? Då är du säkert ute efter ett företagslån. Som företagare så kan man låna pengar hos de flesta av storbankerna SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank. Det finns även möjlighet att söka finansiering hos statligt uppbackade organisationer och företag såsom Almi företagslån.

Företagslån handlar i de flesta fall om lån utan säkerhet, men det är inte ovanligt att bankerna kräver säkerhet i form av företagsinteckning eller borgen. Är det ett nystartat företag så får du nästan räkna med det. Det finns även många alternativ för dig som är ute efter företagslån utan säkerhet.

Då storbankerna brukar vara restriktiva företagslån utan säkerhet till nystartade bolag har nya nischbanker uppstått som tar hand om den här delen av marknaden. De nya nischbankerna erbjuder företagare lån utan säkerhet. Nedan kan du jämföra många av företagslånen som finns på marknaden ifall du vill ta lån till företaget.

I många fall fungerar ett företagslån utan säkerhet på precis samma sätt som om en privatperson tar ett lån, och det är inte speciellt komplicerat. Det enda som skiljer de två åt är det faktum att företaget kan behöva ge tillgång till en ägarborgen och en företagsinteckning, men utöver det är skillnaderna inte stora.

 Företagslån utan säkerhet

Jämför företagslån – en jämförelse av lån till företag!

Innan man som företag tar ett lån kan det vara bra att jämföra de olika lånemöjligheterna. Beroende på vart man som företag är i sin utveckling och vad det är för typ av företag, så varierar behoven. Dessa olika banker har olika fokus på olika punkter och kan därmed uppfylla olika behov. På den svenska marknaden finns det en hel del kreditinstitut som kan bidraga med olika saker.

Man kanske har frågor som om det går att ta företagslån utan säkerhet, eller vill veta vad det finns för ränta på företagslån. Detta och mycket mer kan man finna information om här nedan, där flertalet olika kreditinstitut på den svenska marknaden finns uppradade.

Jämför ränta företagslån

Nedan har du flera lånegivare, banker och kreditgivare som erbjuder lån till företag. Det handlar om företagslån utan säkerhet. Jämför företagslånen innan du bestämmer dig för att låna pengar till företaget.
[table caption=”” width=”100%” colwidth=”150|100|450|100|150″ colalign=”center|center|left|center|center”]

Kreditgivare, Lånebelopp, Egenskaper, Ansök
Lendo företagslån,500 000 kr,Snabbt och enkelt att jämföra lånegivare ,ANSÖK

Freedom Finance företagslån,500 000 kr,Snabbt och enkelt att jämföra kreditgivare ,ANSÖK

QPR-Företagslån,500 000 kr,En prissättning som är transparent. Besked om låneansökan samma dag. Omgående utbetalning med återbetalningstid på 1-18 månader ,ANSÖK

Qred företagslån,500 000 kr,Mycket snabba på att ge besked. Med en godkänd ansökan kan pengarna betalas ut samma dag eller dagen efter. Individuell ränta/avgift med lägsta belopp på 1.75% av lånesumman, ANSÖK

Ferratum lån till företag- Ferratum Business,1 000 000 kr,Ferratum företagslån utan säkerhet har som målsättning att finnas där för företag där banken redan har sagt nej. Lånar ut upp till 1 MKR utan säkerhet. Pengarna in på kontot 24 timmar efter ett godkännande , ANSÖK

Svea ekonomi företagslån, 1 000 000 kr,För 195 kr/mån och en uppläggningsavgift om 995 kr så får man tillgång till ett kreditutrymme upp till 1 MKR som kan nyttjas när man vill. Årsränta för använt belopp börjar på 5.65% och sätts individuellt,

SEB företagslån, 300 000 kr,Låna upp till 300 000 kr med det så kallade ”enkla lånet”. Den individuella räntan ligger mellan 5.28-13.38%. Man kan skaffa sig ett lån kontokredit eller blanda de båda,

Nordea företagslån, ,Har möjlighet att utnyttja leasing kreditkonto factoring och mycket mer. Kan betala för motorfordon fastigheter och andra nödvändigheter. Anpassningsbar amortering efter investeringens livslängd. Möjlighet att välja olika räntetyper,

Swedbank företagslån, 250 000 kr,Låna till investeringar eller för att stärka likviditeten. Finansiera bil export lokal maskiner och projekt. Erbjuder även leasing ränteriskhantering med mera,

Handelsbanken företagslån, 250 000 kr,För expandering renovering och investeringar. Säkerhet krävs i form av tillgångar eller annat. Fast amortering men välj fast eller rörlig ränta.,

[/table]

Almi företagslån

Almi företagslån är en statlig finansieringslösning för nystartade bolag. Almi erbjuder upp till 300 000 kr i så kallad innovationslån. Det är företagslån för företag och satsningar med upp till 250 anställda. Amortering som anpassas efter hur företaget utvecklas.

Almis företagslån kan fungera som en extra finansiering då man till exempel inte har fått hela det lånebeloppet man behöver hos en annan bank. Läs mer här.

Företagslån – låna pengar till företag!

Låna pengar till ditt företag? I dagens ekonomi är det många som väljer att ta ett lån och det är inget konstigt med det. Många banker och kreditinstitut har även insett att det finns ett behov av detta och ser därmed till att resurserna finns för företag att kunna låna pengar.

Det kan dock vara bra att se till att ha lite koll på vad det är som gäller innan man går in till närmsta bank och kräver ett lån. Att ha koll på saker som ränta och kreditupplysning är fördelaktigt.

Företagslån

Företagslån ränta – kostnad och ränta på företagslån!

Att man ska betala ränta på sitt företagslån är inget konstigt. Vad är en hög, låg, rimlig ränta eller snitträntaföretagslån? Samtliga företagslån har ränta. Även Almi företagslån som är en del av statens finansiering av småföretag. I vissa fall kan ränta vara ganska hög på s.k snabba företagslån. Undvik dessa lån och testa de vanliga kanalerna innan du tar ett sådant lån. Det kan äventyra hela ditt företags existens ifall du får problem med att betala tillbaka lånet.

Detta då räntan på snabba företagslån är mycket hög. Istället för att lånet räddar en ur en knepig situation kan man sätta sig än mer i klistret. Det blir en snöbollseffekt där skulderna snabbt växer. Se till att ha koll på räntan på lånet till företaget och att det finns en bra amorteringsplan för att betala av lånet.

Företagslån utan uc

Finns företagslån utan UC? Ja, men då är du hänvisad till nischbankerna som inte tar UC kreditupplysning på mindre lån. Ska du ha ett större lån så får du nästan räkna med att de tar UC. Att låna pengar utan UC är enklare att göra då man tar ett blancolån, smslån eller privatlån. Då ett företag skall låna utan UC blir det krångligare och inte många kreditupplysningsföretag gör detta.

Företagslån betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning? För många i en uppstartsfas eller en expansionsfas i sitt företagande kan extra kapital vara avgörande. Det kan innebära frihet att ta nästa steg och utvecklas i rätt riktning. Något som kan försvåra ens lånetagande är om man har betalningsanmärkningar men vill ta lån. Företagskonto betalningsanmärkning? Man kan stöta på svårigheter att öppna ett företagskonto om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Det finns dock banker som är villiga att hjälpa en även om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Det går fortfarande att ta lån till företaget trots betalningsanmärkningar. Det skall helst ha gått minst sex månader sedan man fick betalningsanmärkningen, annars kan det bli svårt.

Se till att ha en bra betalningsförmåga och en god strukturerad ekonomi, så ökar chanserna för ett lån markant. Banken eller kreditinstitutet tar en risk då de lånar ut pengar till en person med betalningsanmärkning och vill därmed veta att man kan betala tillbaka.

Företagslån aktiebolag vs enskild firma

Det är egentligen ingen större skillnad mellan företagslån till aktiebolag eller lån till enskild firma. Däremot så är du personlig ansvarig för din enskilda firma, medans du inte är det vid ett aktiebolag. Det är även det som skiljer vid lån till aktiebolag eller enskilt företag. Säkerheten som bankerna brukar kräva är vanligtvis borgen eller företagsinteckning om det inte handlar om en enskild firma. När det gäller billån och leasing så brukar det räcka med säkerhet i den tillgången. Vid tex billån så utgör bilen säkerhet för lånet. Därav brukar det inte krävas någon ytterligare säkerhet för lånet.Företagslånen

Det spelar ingen roll hur länge man har haft sitt företag (aktiebolag eller enskild firma) för att få lov att låna pengar. Även ett nyuppstartat företag kan låna, så länge det finns ett flöde i kassan så att man kan betala tillbaka lånen.

En skillnad mellan företagslån aktiebolag och enskild firma är det faktum att när man har skulder i en enskild firma blir dessa även ens privata skulder och firman är väldigt integrerad med en som person.

Säkerhet för lånet – företagsinteckning eller borgen

Har du ett nystartat företag så får du nästan räkna med att ställa någon säkerhet för företagslånet. Ifall du vill låna pengar till din enskilda firma så går du per automatik i borgen för lånet då du är personlig ansvarig för allt i firman. Ska du låna pengar till ditt aktiebolag så finns det ett annat alternativ. Då får lånegivaren en inteckning i ditt bolag upp till lånebeloppet. Detta kallas för en företagsinteckning och utgör säkerhet för lånet. En företagsinteckning har förtur vid konkurs och fungerar ungefär på samma sätt som vid pant och bolån. Vid nystartade aktiebolag så brukar bankerna även vilja att många går i borgen för lånet till företaget.

Då ett nystartat aktiebolag behöver kapital måste bolagsägaren eller någon annan person allt som oftast skriva under en personlig borgen för krediten. Det betyder att den som skriver på tar på sig ansvaret som borgenär i företaget. Denna åtgärd tas för att kreditgivaren skall försäkra sig om att lånet betalas tillbaka i sin helhet. Går företaget i konkurs eller inte har möjlighet att betala ut skulden går skulden och skuldbeloppet över på borgenären.