Lån utan ränta

Låna utan ränta - smslån räntefritt

Låna pengar utan ränta

Varför erbjuder lån utan ränta? Bolagen erbjuder räntefria lån främst pga att vill öka sin kundbas med låntagare. Genom att erbjuda nya låntagare ett räntefritt lån så får kunderna prova deras tjänster. De vanligaste lånen utan ränta är det som tidigare kallades för gratis smslån, men numera är det kostnadsfria smslån och smslån utan ränta.

De långivare som faktiskt erbjuder lån utan ränta gör det med avsikt att det ska leda till en ökad kundbas. Det är inte ovanligt att erbjudandet om lån utan ränta endast gäller en gång och endast nya kunder. Idag finns det  många kreditgivare på lånemarknaden och det finns många låntagare.

Man kan se dessa låneupplägg som att långivaren offrar den första affären med hopp om att få fler framtida affärer därav. Så länge några nya kunder blir återkommande kunder kan de täcka upp för verksamhetens kostnader. Efterföljande lån som tecknas görs till ordinarie villkor och räntor, som i regel ligger högt i jämförelse med t.ex. privatlån hos någon av storbankerna.

Hur stora belopp kan man låna utan att betala ränta?

Smslån utan ränta första gången. Den här typen av erbjudanden om lån utan ränta förekommer uteslutande inom segmentet mikrolån (snabblån, SMS-lån). De belopp som förekommer varierar inom ett spann från 500 kr – 6000 kr. Här nedan följer en lista med långivare som just nu erbjuder denna typ av förstagångslån utan ränteavgift. Nedan ser du exempel på sms lån utan ränta och avgifter (gratislån) och sms lån utan ränta men med avgifter.

Smslån utan ränta och avgifter

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”150|80|50|50|50|100|100″ colalign=”left|right|center|center|center|center”]
LÅN UTAN RÄNTA, BELOPP, RÄNTEFRITT , AVGIFTSFRITT , DAGAR, MER INFO, ANSÖK HÄR
Vivus lån utan ränta, 6 000 kr , JA , JA , 30 dgr,Mer info, ANSÖK
loanstep lån utan ränta och avgifter, 5000 kr,  JA , JA , 30 dgr,Mer info, ANSÖK
Låna pengar utan ränta Ferratum, 4 000 kr , JA , JA , 60 dgr, Mer info, ANSÖK
ViaConto utan ränta och avgifter, 1 000 kr , JA , JA , 30 dgr, Mer info, ANSÖK
Meddelandelån räntefritt lån, 500 kr , JA , JA , 15 dgr, Mer info, ANSÖK
Mobillån räntefritt sms lån, 1 000 kr , JA , JA , 30 dgr, Mer info, ANSÖK
Kredit 365 små smslån räntefritt, 3 000 kr , JA , JA , 30 dgr, Mer info, ANSÖK
[/table]

Smslån utan ränta med avgifter

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”150|80|50|50|50|50|100|100″ colalign=”left|right|center|center|center|center|center”]
LÅN UTAN RÄNTA, BELOPP, RÄNTEFRITT , AVGIFTSFRITT , AVGIFT , DAGAR, MER INFO, ANSÖK HÄR
Risicum sms lån räntefritt, 2000, JA, NEJ,200 kr, 30 dgr, Mer info, ANSÖK
Lånbutiken små lån utan ränta, 2000, JA, NEJ ,200 kr, 30 dgr, Mer info, ANSÖK
[/table]

Låna utan ränta och avgifter

Lån utan räntaMånga personer har ett intresse av att låna pengar utan att behöva betala vare sig ränta eller andra avgifter. Låna pengar räntefritt? Det är en klurig fråga, men det är klart att det finns möjligheter att låna pengar utan ränta. till exempel erbjuder JAK lån utan ränta.

JAK är en räntefri medlemsbank som erbjuder deras kunder att ta lån utan att betala någon ränta. Banken poängterar att den fortfarande omfattas av samma statliga insättningsgaranti som andra banker.

Man kan även ta sig en titt i tabellen ovan och undersöka andra möjligheter att ta ett lån på och slippa räntor och avgifter.

Lån utan ränta och uc

Kan man låna pengar utan ränta och UC? Man har en möjlighet att låna pengar utan en UC. Man kan låna utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen. Där gör många av de stora bankerna sina kreditupplysningar, men om man på grund av olika anledningar inte vill det så finns det ett antal andra kreditupplysningsföretag som kan erbjuda samma tjänst, som Bisnode och Creditsafe.

Att låna pengar utan ränta kan man också göra, då det finns ett antal företag som erbjuder denna tjänst. Men vill man kombinera dessa faktorer och kunna låna räntefritt utan uc kan det bli svårare. Företag som Vivus och Ferratum erbjuder räntefria lån i 30 samt 60 dagar. Ingen av de båda bankerna gör heller sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen. Dessa sker istället via ett annat kreditupplysningsföretag.

Lån utan ränta för muslimer?

Kan man låna räntefritt som muslim? Hur fungerar det att låna pengar utan ränta för muslimer? Många muslimer kan finna det svårt att att fixa ett lån på de svenska bankerna. Detta då det enligt Koranen är fel att ta för mycket pengar i ränta för ett lån. Då väljer många muslimer istället att inte ta några lån alls. Det är också ett alternativ, men förr eller senare hamnar man i en situation då det kan vara bra att kunna ta ett lån.

Det finns islamiska banker, som inte fungerar på samma sätt som de svenska bankerna. Deras system bygger på att man handlar med varandra istället, men båda parterna vill ju tjäna någonting på det. Ett exempel är att man vill köpa en lägenhet, men måste ta ett lån för detta. Den islamiska banken köper då lägenheten, och så köper kunden den genom att betala lite i taget till banken, men man betalar ändå mer än vad banken köpte den för. På så sätt tjänar banken på sina lån.

Inom islam och i Koranen står det tydligt att det inte är rätt att ta ut höga räntor på lån. Detta hindrar många muslimer från att utnyttja de svenska bankerna med deras räntesystem.

Fler sätt att låna pengar utan ränta?

Att behöva låna mindre belopp skulle kunna undvikas om man ser till att ha en buffert att ”låna” från. Det är dock svårt om man har en pressad ekonomi och behöver vända på alla kronor för att få ekonomin att gå ihop. För att få ihop till en buffert får man se till att börja spara i tid.

Ett vanligt förekommande sätt att låna pengar på är inte hos banker utan av föräldrar eller släktingar. Beroende på relationen till varandra och till pengar kan det vara både lätt och svårt att fråga om ett lån. Detta kan dock vara en bra lösning om man vill slippa allt det byråkratiska krånglet, och förhoppningsvis kan man slippa räntan.

Många lån mellan privatpersoner är muntliga överenskommelser och utan avtal om ränta. För den som vill och känner sig behöva skriftliga avtal finns det färdiga dokumentmallar att använda. Det är ett annat sätt att undvika bankerna och deras räntesatser på. Så länge man ser till att hålla vad man har sagt och går igenom med avtalet, precis som man skulle göra på banken.