Så kan du samla lån utan kreditupplysning från UC

Så kan du samla lån utan kreditupplysning från UC

Så kan du samla lån utan kreditupplysning från UC

Genom att samla dina lån kan du få välbehövligt svängrum i din privatekonomi. Ett vanligt hinder för detta är dock att du som konsument inte bedöms vara kreditvärdig av det kreditupplysningsföretag som långivaren anlitar för att få upplysningar om din betalningsförmåga. Nedan kommer vi dock att berätta hur du kan få ett samlingslån för att samla dina lån hos en långivare utan att en kreditupplysning behöver göras via Upplysningscentralen (UC).

Kreditupplysningen ett nödvändigt led i ansökningsförfarandet

Du kan ansöka om ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, hos din lokala bank eller på nätet. De pengar du förhoppningsvis får låna kan du sedan använda till att betala av dina befintliga lån och krediter. Hela syftet med detta förfarande är att det nya lånet ska ha en lägre ränta än dina befintliga skulder. Om så är fallet behöver du nämligen lägga en lite mindre slant varje månad på amorteringskostnader och kan därmed få lite ekonomiskt andrum eller betala av dina krediter och lån i en raskare takt.

Faktum är att det finns flera olika tjänster på webben där du kan ansöka om att samla dina lån. Detta sker genom att du ansöker om ett nytt lån med ett belopp som uppgår till, eller överskrider, den sammanlagda summan för dina nuvarande skulder. En potentiell nackdel med dessa webbtjänster är dock att de generellt sett använder sig av UC för kreditupplysningar.

Även om det ofta bara tas en enda kreditupplysning i samband med att du ansöker behöver du därmed vara kreditvärdig enligt UC:s kriterier för kreditvärdighet. Alla de lån- och kreditgivare som är anslutna till den aktuella tjänsten får ta del av upplysningen från UC. Det betyder att du, förutsatt att du inte anses vara kreditvärdig, inte kommer att beviljas ett lån från någon av de olika långivarna.

Möjligt att ansöka om lån utan kreditupplysning från UC

Som tur är finns det även långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än just UC. Vad detta innebär för dig som presumtiv låntagare är att du potentiellt sett kan anses vara kreditvärdig enligt den måttstock som ett annat upplysningsföretag använder sig av. Konsekvensen av detta är att du i sådana fall ändock ges möjligheten att samla dina lån.

Du bör med andra ord inte kasta yxan i sjön bara för att du av någon anledning inte önskar att en kreditupplysning görs av UC. Testa istället att göra en ansökan hos en långivare som nyttjar ett annat kreditupplysningsföretag – det är inte osannolikt att du i slutändan beviljas ett lån!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.