Kreditkort

Kreditkort

Jämför kreditkort

Ska du skaffa kreditkort? Jämför kreditkort i vår jämförelse nedan så du hittar bästa kreditkort. Det är viktigt att jämföra kreditkort innan man skaffar ett kort. De flesta har några kort med olika kulörer i plånboken. Det finns svarta, guldkort, platinakort, gröna kort och olika medlemskort. Ja, numera finns kort i alla kulörer. Färgerna betyder lite olika saker, men det håller på att försvinna mer och mer. Gemensamt för de flesta kort är att de är kopplade till VISA eller Mastercard så därför talar om man oftast om VISAkort eller Mastercard.

Kreditkort jämförelse av bra kreditkort

Här ser du vår jämförelse av bra kreditkort. Nedan kan du jämföra kreditkort med kreditgränser på upp till 200 000 kr. Jämför korten för att hitta ett kreditkort som passar dig och dina behov.

KortEgenskaperKreditgränsRäntaRäntefria dagarÅrsavgiftAnsök
Visa eller Mastercard
Valfria försäkringar ingår
Dyrt med kontantuttag (3%)
100 000 kr16,24%56 dagar195 krAnsök
Cashback bonus på allt du handlar
11 försäkringar ingår i kortet
8st bra reseförsäkringar
100 000 kr16,24%56 dagar295 krAnsök
Ingen årsavgift
Individuellt satt ränta
Kan kompletteras med försäkringar
50 000 krfr. 9,74%56 dagar0 krAnsök
Bra köpförsäkring för skada och stöld
Reseförsäkring ingår
1 års extra garanti på elektronik
150 000 kr10,68%60 dagar195 krAnsök
Rabatt på hotell och restauranger
2 betalningsfria månader
Max 20.000 kr uttag / vecka
200 000 kr16,9%54 dagar195 krAnsök
Bra kort för resor
Ger rabatt på hotell och restauranger
Bonus som ger rabatt på resor
150 000 kr16,9%54 dagar375 krAnsök
Jämförelseportal för kort
Välj kort efter behov
Sök kort som du får ansöka om
200 000 krfr. 5,4%60 dagarFr. 0 krAnsök
Bra för dig som handlar hos ICA
Handla utan avgift utomlands
Extra rabatt för familjer
100 000 kr12,95%60 dagar324 krAnsök
Ett enkelt kort
Kräver ingen direkt inkomst
Bra och tryggt i nätbutiker
30 000 kr19%56 dagar290 krAnsök
Bra kort för resor
Erbjudanden hos e-butiker
Handla tryggt på nätet
100 000 kr13,95%56 dagar195 krAnsök
Ingen löpande årsavgift
Rabatterbjudanden i butiker
Räntefritt i max 12 månader
60 000 kr13,70%55 dagar0 krAnsök
20% Cashpoints på Norwegian flyg
1% Cashpoints på alla köp
Gratis reseförsäkring och avbokningsskydd
Avgiftsfria varuköp
100 000 kr16,99%45 dagar0 krAnsök

Bästa kreditkort

Vilket kreditkort är bäst? Hur hittar man bra kreditkort eller bäst kreditkort? Jo, du måste jämföra bra kreditkort och bäst kreditkort så kan du hitta det bästa kreditkortet. Dock är det bästa kreditkortet för en person inte nödvändigtvis det bästa för dig. Det beror till stor del på vad du behöver kreditkortet till. När du vet varför du ska skaffa kreditkort så blir det genast lättare att hitta det bästa kreditkortet för dig. En kreditkort jämförelse är bra att göra för att kunna överväga olika alternativ.

Det finns inget perfekt, utan alla kort är bra för olika saker och ändamål. Söker du ett gratis kreditkort, kreditkort utan avgift, kreditkort med bonus, kreditkort utan valutapåslag, kreditkort med utan uc? Är du student och behöver ett kreditkort utan inkomst?  Vill du kunna betala faktura med kreditkort? Behöver du ett förbetalt kreditkort för att ge bort i present? Eller söker du billiga kreditkort?

Givetvis är svaret på dessa frågor helt beroende av dig och dina behov. När du vet vilket kort som du behöver då blir det även lättare att jämföra korten för att hitta det kort som passar dig bäst. Det är inte helt lätt att välja kreditkort.  Ta en titt ovan där vi jämför kort. I vår jämförelse ovan så hittar du ett flertal kreditkort. Ta en titt så kanske du hittar bästa kredit kort för dig.

Kreditkort med bonus och återbäring

För att hitta kreditkort med bäst bonus och kreditkort med återbäring gäller det att kolla sig runt lite. Kreditkort med bonus kan innebära en hel del grejer och är ett väldigt brett ämne. De allra flesta kreditkort har i dagens läge någon form av bonusprogram. Det kan handla om att man tjänar ihop bonuspoäng att flyga för eller tanka för när man köper en liter mjölk på Hemköp. Det finns även många kreditkort som erbjuder återbäring i form av cashback, vilket oftast är pengar som inte är bundna till en specifik affär.

Kreditkorten

Kreditkort utan årsavgift

Det finns gott om kreditkort utan årsavgift. Så är bara att välja och vraka bland kort utan årsavgift. Något som kan vara viktigt att tänka på är att dessa tenderar att ha högre räntor än kreditkorten med årsavgifter. Många kreditgivare erbjuder gratis kreditkort som inte har en årsavgift. Man skall dock vara medveten om att det kan tillkomma andra avgifter.

Kreditkort utomlands

Är man en sån som reser utomlands mycket kan man ha mycket stor nytta av att hitta ett kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgifter. Här kan du hitta bästa kreditkort utomlands. Många kreditinstitut har insett att människor reser mycket nuförtiden och därmed adderat en del förmåner även inför och under en resa utomlands.

Men vilka är de bästa kreditkorten utomlands? Förmåner att hålla utkik efter då man letar efter det bästa korten kan till exempel vara att man inte får några extra utgifter då man tar ut pengar eller ett valutapåslag. Många kort erbjuder även diverse reseförsäkringar då man skaffar ett kort hos dem som gäller bland annat försenat flyg, förlorat bagage etc.

Kreditkort utan ränta

Det finns inga kreditkort utan ränta, en däremot kan slippa betala ränta och amortering under ett antal månader varje år. Hos flesta kort i vår jämförelse ovan så får man en räntefri period om 45-60 dagar. Det är riktigt bra och är man lite smart så kan man utnyttja detta till sin fördel.

Helt räntefria kreditkort existerar dessvärre inte, utan det är endast under en begränsad period. Kort utan ränta fungerar på samma sätt med räntefria lån. Kortutgivarna vill att folk ska utnyttja deras kort och lockar med ett stort antal räntefria dagar.

Se till att jämföra korten innan, på en sida som till exempel Kortio eller Konsumenternas, där man har tillgång till den senaste informationen på låneläget och vilka banker som är bäst anpassade för ens egna behov. Det är dock dumt att sitta och vänta på ett kreditkort utan ränta, för de existerar inte. På vissa kort kan man få en begränsad tidsperiod räntefritt, till exempel sex eller tolv månader räntefritt, men därefter måste man börja betala räntan.

Kreditkort utan uc

Skaffa kreditkort utan uc? Ja, det är inga problem så länge du inte går genom de vanliga husbankerna. De samarbetar uteslutande med UC. Ifall du vill ansöka om kreditkort utan UC så får du söka på annat håll än husbanken. Då alla kort är kopplade till Visa eller Mastercard så blir det automatiskt mycket svårare att undvika att det görs en kreditupplysning hos UC. I sådant fall rekommenderar vi s.k kreditkort i mobilen som är det närmaste du kan komma kreditkort utan uc. Just i Sverige kan det vara svårt att finna en bank som inte gör en kreditupplysning, men man kan välja att gå via ett annat kreditupplysningsföretag.

Ett kort utan UC är mycket möjligt att skaffa sig, men det kan vara något svårare att få hos de flesta bankerna. Oftast kostar det något mer då räntan blir högre utan en UC kreditupplysning. Vad man tjänar på att ansöka om ett kreditkort utan UC är att det inte görs en förfrågan hos UC, vilket innebär att kreditupplysningen inte kommer att registreras. Det i sin tur betyder att det inte blir ett hinder för låneansökningar i framtiden.

Kreditkort trots många förfrågningar

Du behöver inte oroa dig alltför mycket ifall du har många förfrågningar. Kreditkort trots många förfrågningar är sällan något problem. De flesta kreditgivare tar ganska hög ränta och detta kompenserar den risk som följer av för många förfrågningar hos UC. Det viktiga är att du har en bra ekonomi och inga betalningsanmärkningar så kommer du att få ett kreditkort trots förfrågningar. Möjligheten att trots många förfrågningar få ett kreditkort är högt, speciellt då det inte rör sig om de automatiserade kortansökningarna utan om det är en person som går igenom din ansökan. Personen i fråga kan ta hänsyn till omständigheter och se om det är ett normalt beteende.

Få kreditkort med betalningsanmärkning

Går det att få kreditkort med betalningsanmärkning? Ja, det funkar precis på samma sätt som med vanliga lån. På liknande sätt tvingas man på grund av betalningsanmärkningen betala en högre ränta för sin kredit på kortet. Kreditkort med betalningsanmärkning är inte hela världen. En betalningsanmärkning tar hela tre år innan den försvinner, och i dagens läge har över en miljon svenskar en eller flera betalningsanmärkningar. Det är därmed viktigt för kortutgivare att fortfarande kunna ge ut krediter till personer med betalningsanmärkningar.

Det som gäller för en person att få kreditkort trots betalningsanmärkningar är att se till att kunna visa upp en ordnad ekonomi och ha koll på sina inkomster och utgifter. Det är väldigt viktigt att visa att man har möjlighet att betala tillbaka den eventuella krediten.

Kreditkort utan inkomst

Går det att skaffa kreditkort utan fast inkomst? Det flesta studenter har inte fast inkomst och behöver kreditkort. Det finns en rad olika kreditkort för studenter. Dessa kallas oftast för ”kreditkort låg inkomst”, ”kreditkort utan krav” och ”kreditkort 18 år” och kan sökas av studenter eller andra personer med låga inkomster.

CSN och studielån är inte formellt en fast inkomst även fast man får den månatligen under studieperioden. Dock har många banker valt att se CSN och studielånet som en inkomst istället för ett lån. Det gör att det därmed enklare för studenter att skaffa kredit. Kreditkort student kan vara en trygghet för många.

Re:member och Collector Easycard brukar inte ställa några krav på någon särskild inkomst.

Kreditkortet

Kreditkort i mobilen

Det nya inom branschen är kreditkort i mobilen. Det är inte fysiska kort i mobilen, utan mer en kredit som man får och har access till via mobilen. Du kan föra över pengar till ditt bankkonto med några klick när du är i behov av pengar. Det är som ett kreditkort online fast i mobilen. Skillnaderna är hårfina, men det gäller mycket inom branschen.

Några av de stora aktörerna när det gäller kreditkort i mobilen är bland annat Everydayplus och Ferratum kredit. Nedan ser du alla kreditgivare som erbjuder kreditkort i mobilen:

Virtuellt kreditkort i mobilen

Virtuellt kreditkort är i princip samma sak som kreditkort i mobilen, och ger dig möjlighet att med bara några klick på mobilskärmen snabbt få pengar. Krediten finns virtuellt och du kan utnyttja den när du är behov av pengar. Virtuella kort kan jämföras med mikrolån eller snabblån. Din mobil eller internetuppkoppling är det enda som behövs för att kunna nyttja tjänsten.

Betala räkningar med kreditkort

Vill du kunna betala faktura med kreditkort? Det finns många tjänster online som gör att man kan betala räkning med kreditkort. En hel del sidor erbjuder sina kunder att kunna betala räkningar med kort, men avgifterna är höga så detta är inget att rekommendera.

Några av de företag som erbjuder denna tjänst är Billhop, Ikano Bank och Betalo. Hos dessa så kan du betala dina fakturor med kort. Du kan i princip använda vilket kort som helst då de accepterar de flesta av kortutgivarna.

Att betala fakturor med kreditkort kan vara en god lösning om man inte har möjlighet att betala räkningarna just där och då. Fördelen är att man tack vare kortens räntefria perioder kan skjuta fram betalningen av enskilda fakturor och utgifter.

Tack vare betalning genom korten så köper du dig lite extra tid att betala fakturorna. Du får dock inte glömma att räkningarna fortfarande skall betalas senare med skillnaden att det är kortföretaget som ska pengarna. Kan du inte betala så kommer de att ticka till en ganska hög ränta. Därav är det viktigt att vara säker på att man kan betala fakturan från kortföretaget av avseende krediten. Annars är det bättre att direkt ta kontakt med bolaget som fakturan avser och försöka komma överens om en avbetalning.

Ansök om kreditkort online

En ansökan om kreditkort görs snabbt och enkelt online hos de flesta kortutgivare. Många kortutgivare sköter sin ansökan om kreditkort online och är allt som oftast mycket simpelt. Man hittar helt enkelt den bank eller kreditinstitut man vill ansöka om kort hos, till exempel hos SEB, Nordea, Skandia, Länsförsäkringar, Swedbank, Coop MedMera, Everyday eller re:member.

Du fyller i en ansökan med sina uppgifter online. Sedan är det bara att vänta på att få ett besked om du fått kortet eller inte. Det går att ansöka om kreditkort online både med och utan UC.

Hur fungerar kreditkort?

Plastkorten har i princip ersatt kontanter och används flitigt i Sverige. Bankerna jublar givetvis då de får in stora intäkter på dessa kortbetalningar. Du som kortinnehavare kan i några fall få bonus, poäng eller återbäring på olika sätt. Dock får du inte glömma att det i slutändan du som står för kalaset.

Tänk på det nästa gång du plockar fram ditt American Express-kort för att få bonusen. Butiksinnehavaren får betala en högre avgift som denne i slutändan kompenserar genom ett högre pris. Ja, du har säkert redan klurat ut det. Det är du och övriga kunder som får betala för din bonus, men framförallt för det amerikanska kreditbolaget vinster.

Ett kreditkort är en typ av lån, där pengarna finns tillgängliga på ett kort istället för direkt in på ens konto. I slutet av varje månad betalar man sedan enbart tillbaka vad man har använt av krediten, och en ränta på det. Därtill finns det bonusar och poäng som man kan samla på sig då man använder kortet.

Fördelar med kreditkort

Det finns många fördelar med kort med kredit som betalningsmedel. Däremot överskuggas dessa ibland av räntor och avgifter som korten är förknippade med. Det är generellt för höga räntor och avgifter kopplade till korten. Väldigt många kort är att betrakta som snabblån och sms lån då de är svindyra.

Bara betala för det man har utnyttjat

Den största fördelen med ett kreditkort är att man behöver bara betala tillbaka vad man faktiskt har gjort av med, till skillnad från ett lån där man tvingas låna klumpsumma. Behöver du bara 100 kr så är det smidigt att betala med kortet istället för att tvingas ta ett sms lån på 500 kr eller ett snabblån på 1000 kr som brukar vara minimumet hos lånegivarna.