Svårt att få lån med för många kreditupplysningar?

För många förfrågningar gör att det blir svårt att få lån

Svårt att få lån med för många kreditupplysningar hos UC? Söker du lån utan uc med många förfrågningar pga att det är svårt att få lån med för många uc förfrågningar, dvs kreditupplysningar hos UC. Har det tagits för många kreditupplysningar hos UC (Upplysningscentralen) så kommer man att få svårt att få ett banklån beviljat. Bankerna tar kreditupplysning hos UC vid sin kreditprövning och får på samma gång reda på hur många UC förfrågningar som finns tagits under de senaste 3 åren. Har man för många förfrågningar hos UC, dvs att för många kreditupplysningar tagits hos UC så kommer man med största sannolikhet att få avslag på sin låneansökan ifall man ansökt om ett banklån hos någon bank.

Svårt att få lån med för många kreditupplysningar

Lån trots många förfrågningar och utan UC

Lån med många UC förfrågningar och utan UC är inte lätta att hitta. Nedan anges några långivare som lånar ut pengar trots många förfrågningar. Något att tänka på är att räntan är högre än hos vanliga banker så se till att läsa villkoren noggrannhet innan du tar ett lån. Försök att samla lån trots många förfrågningar så att du får ner räntan.

Kreditgivare Lånebelopp Inkomst krav Sök snabbt
Lån utan uc Everydayplus 200 – 15 000 kr 24000 kr/år Låna snabbt utan uc hos EverydayPlus direkt
Låna utan uc Frogtail lån 1 000 – 20 000 kr 20 000 kr/år Låna snabbt utan uc hos Frogtail direkt
Lån snabbt Klicklån 5 000 – 40 000 kr 100 000 kr/år Sök lån från Klicklån snabbt nu
500 – 15 000 kr 20 000 kr/år Sök lån från Ferratum utan uc nu
Lån utan uc Meddelandelån 1000– 10 000 kr   Individuellt* Sök lån från Meddelandelån utan uc nu
Risicum lån som inte tar uc 500 – 16 000 kr 24 000 kr/år Låna snabbt utan uc hos Risicum direkt
Lån snabbt Cash2you 3 000 – 25 000 kr Individuellt* Sök lån från Cash2you snabbt nu
Lån snabbt Cash Buddy 3 000 – 25 000 kr Individuellt* Sök lån från CashBuddy snabbt nu
Leasy Minilån lån som tar uc 5 000 – 10 000 kr Individuellt* Sök lån från Leasy Minilån lån med uc snabbt nu
Lån snabbt Thorn 10 000 – 100 000 kr 100 000 kr/år Sök lån från Thorn snabbt nu
Lån snabbt Leasy 5 000 – 50 000 kr 100 000 kr/år Sök lån från Leasy snabbt nu
nätlån lån som inte tar uc 500 – 4 000 kr 24 000 kr/år Låna snabbt utan uc hos nätlån direkt
Låna pengar utan uc Monetti 1 000 – 20 000 kr 20 000 kr/år Sök lån från Folkia utan uc nu
Onea lån som inte tar uc 50 -30 000 kr 40 000 kr/år Låna snabbt utan uc hos Onea direkt
Selene Finans lån utan uc 3 000 – 30 000 kr 100 tkr/år Låna snabbt utan uc hos Selene Finans
Lån utan uc Kredit365
500 – 5000 kr Individuellt* Sök lån från Kredit365 utan uc nu

*Låg taxerad inkomst/ Individuellt. CashBuddy tar UC, men beviljar lån trots betalningsanmärkningar.

Svårt att få lån med för många kreditupplysningar

Nekar banker lån med för många förfrågningar / UC kreditupplysningar? Ja, sån är verkligheten för många. Bankerna avslår låneansökningar pga att för många kreditprövningar ses som ett riskbeteende och därmed en högre risk för banken. Att det är svårt att få lån med för många kreditupplysningar är ett faktumFör många kreditupplysningar skapar en osäkerhet som bankerna inte kan ta hänsyns till i sin kreditprövning. Bankerna vet inte hur hög risken för att kompensera den med högre ränta som är deras verktyg för att hantera risker. Bankerna kan inte avgöra ifall du bara jämfört lån hos olika banker eller ifall du tagit eller kommer att ta ytterligare lån hos andra långivare.

Varför är det svårt att få lån med för många kreditupplysningar?

Huvudanledningen till att det är svårt att få lån med för många kreditupplysningar är att bankerna ser detta som ett riskbeteende. Bankerna anser att för många förfrågningar innebär en stor risk att du kommer eller har redan tagit ytterligare lån. Då är det främst smslån, snabblån och andra lån utan uc som oroar bankerna.

Det är lån hos långivare som inte tar UC vid sina kreditprövningar och dessa lån inte syns hos Upplysningscentralen. Osäkerheten gör att bankerna inte kan vara säkra på ifall du redan tagit andra lån där det inte tagits någon kreditupplysning hos UC. Då endast UC registrerar och förmedlar information om antalet kreditupplysningar till bankerna så ökar risken.

Den ökade osäkerheten och risken gör att bankerna inte kan ”sätta” rätt ränta på lån till personer med för många förfrågningar. I dessa situationer så väljer bankerna att neka lån till personer som har för många kreditupplysningar än att ta risken att inte få sina pengar tillbaka. Det gör att det blir svårt att få lån med för många kreditupplysningar hos banker eller låneinstitut som tar uc vid sin kreditbedömning.

Möjligt att söka lån trots många förfrågningar / UC kreditprövningar?

Ja, det går att söka lån trots för många förfrågningar. Normalt är inte antalet kreditförfrågningar något problem vilket många tror och förknippar för många kreditupplysningar eller kreditprövningar (antalet ansökningar om lån) med sannolikheten att få låna pengar och få ett lån.

Givetvis så är minskar sannolikheten pga bankerna sätt att hantera den osäkerhet som för många förfrågningar skapar, men detta gäller främst vid ansökning om lån via bankernas automatiserade system via nätet.

Detta är en av anledningarna till att många vill söka lån utan UC, dvs ett lån där själva kreditprövningen eller kreditupplysningen inte registreras hos UC. Normalt ska antalet kreditprövningar eller kreditupplysningar inte spela roll när låneansökan hanteras av en människa då denne går igenom låneansökan och gör en individuell bedömning.

Personen ifråga ser att du t.ex. sökt lån hos flera banker för att t.ex. hitta det billigaste bolånet eller billånet eller att du sökt ett privatlån för att betala handpenningen till ditt husköp. Det kan inte den automatiska hanteringen gör utan avslår alla ansökningar som inte faller inom de förprogrammerade rammarna.

När en människa går igenom låneansökan så spelar antalet kreditprövningar inte lika stor roll ifall syftet med lånen varit normalt. Hanteras din låneansökan av en människa så påverkas inte dina chanser att få lån pga antalet kreditprövningar ifall det klart framgår vad syftet har varit för de olika förfrågningarna.

Är det förfrågningar för rena blancolån så kommer detta att påverka dina chanser negativt oavsett vem som går igenom din ansökan då osäkerheten ökar igen.

Undvika för många förfrågningar / kreditupplysningar hos UC?

Ja, det ska man göra ifall det är möjligt. Man ska inte dra på sig onödiga kreditupplysningar hos UC ifall det går undvika det. Därmed inte sagt att man inte ska jämför lån. Tvärtemot så det viktigt att jämföra lån då det kan ju skilja sig väldigt mycket mellan olika långivare när det gäller ränta, avgifter och lånevillkor såsom återbetalningstid och vilka krav som ställs på låntagaren.

I sådana här sammanhang så dyker den klassiska moment-22 frågan upp, nämligen för många kreditupplysningar och ifall för många kreditupplysningar påverkar ens chanser att  få lån? Ju fler kreditansökningar, desto mindre chans att få lån brukar man säga.

Varje gång man ansöker ett om lån eller en förfrågan om lån så ska det ske en UC/kreditupplysning hos något av Sveriges kreditupplysningsföretag. Det finns en rad olika kreditupplysningsföretag i Sverige och det företag alla fasar över är Upplysningscentralen, UC.

Varje gång en långivare gör en kreditupplysning så noteras detta i UC-registret och vem som helst kan därefter se hur många förfrågningar som gjorts på en speciell person. Ju fler kreditupplysningar som gjorts på en person, desto större risk är det att lånet inte blir beviljad.

Många tänker nämligen som så att ifall låntagaren har gjort låneansökan hos flera andra lånebolag och de har sagt nej, varför skulle då något annat lånebolag plötsligt tacka ja?

Något man kan tänka på är att man kan göra lånjämförelsen utan att ansöka om lån och på så sätt undvika en kreditupplysning hos UC eller så kanske man ska ta lån hos en långivare som inte tar UC i sin kreditprövning beroende på hur stort lån man vill ta.

Hur undviker man för många förfrågningar / kreditupplysningar hos UC?

Utöver att inte ansöka om lån, ta abonnemang eller köpa något avbetalning eller kredit så finns inte så många tips hur man undviker alltför många kreditupplysningar då en kreditupplysning är en förutsättning ifall man vill låna pengar, teckna abonnemang eller köper något på avbetalning eller kredit eller något liknande.

Ett tips som man brukar kunna läsa på olika sidor är att man ska söka efter långivare som erbjuder lån utan kreditupplysningar. Dessa lån finns inte då alla långivare måste ta en kreditupplysning, men däremot så finns det lån där långivaren tar sin kreditupplysning hos något annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Detta innebär att att förfrågan inte registreras och förmedlas till bankerna som det gör med en kreditupplysning hos UC.

Lån via låneförmedlare – endast en UC

Ifall man behöver låna pengar så kan alltid gå via en låneförmedlare såsom Lendo, Freedom Finance, Compricer, Sambla och MyLoan. Hur många UC förfrågningar registreras när man ansöker hos Freedom Finance, Lendo eller någon av de övriga låneförmedlarna?

Söker lån via tex Lendo eller Freedom Financegörs endast en kreditupplysning hos UC som deras samarbetspartners får ta del av, vilket innebär att man i praktiken söker lån hos flera olika banker och långivare med endast en kreditupplysning hos UC.

Fördelarna med att låna via låneförmedlare är många och ett bra sätt att undvika för många förfrågningar, men samtidigt så kan lånet bli dyrare än att söka det direkt via någon bank då även låneförmedlarna ska tjäna något sin tjänst.

Samla lån trots många förfrågningar

Det lättaste sättet att samla lån och få ett bättre lån är att gå via någon av låneförmedlarna nedan som kan hjälpa till och samla lån trots många förfrågningar.

Förmedling av banklån via nedanstående låneförmedlare
BANK Belopp Ålderskrav Årsinkomst Ränta fr Återbet.   MER INFO ANSÖK
Banklån Lendo 500 000 kr 18 år 96 000 kr* 3.85% 1-12 år Lendo Sök banklån via Lendo
Banklån Freedom Finance 500 000 kr 18 år 100 000 kr  3.85% 1-12 år Freedom Finance Sök banklån via Freedom Finance
Banklån Compricer 500 000 kr 18 år 100 000 kr 3.85% 1-12 år Compricer Sök banklån via Compricer

* 100 000 kr för lån upp till 500 000 kr. 110 000 kr ifall du är under 22 år (9 167 kr per månad). 180 000 kr ifall du har betalningsanmärkning.

Fördelar med banklån via låneförmedlare (låneförmedling)

  • Låna upp till 500.000 kr från 3,85 %
  • Erbjudanden från banklån från flera banker som slåss om att låna ut pengar till dig.
  • Endast en UC kreditupplysning – slipper att få för många förfrågningar ifall du söker hos bankerna individuellt.
  • Tjänsten är kostnadsfri – alltid gratis – kostnadsfritt och inga dolda avgifter.
  • Du får svar snabbt och normalt får du besked inom några minuter

Här kan du läsa mer om samlingslån och hur man går till väga för att samla lån och krediter med hjälp av ett samlingslån.