Kreditkonto

Kreditkonton

Kreditkonto

Vad är kreditkonto? Att ha ett kreditkonto innebär att man har ett konto med kredit på, och är ett lån. Det är ingen rymdforskning för de flesta, men upplägget är något nytt under senare år. Många frågar sig – vad betyder kreditkonto? Ett kontokredit skiljer sig från ett lån på så sätt att man enbart betalar ränta för den kredit som man faktiskt använder.

När man tar ett lån får man tillgång till hela summan direkt, och då amorteringenavbetalningen, sker betalar man ränta på hela summan. Då det kommer till kreditkonto betalar man bara ränta på den summa som man tar ut och det är ett smart alternativ till smslån och snabblån. 

Ett kreditkonto har jämförts med ett kreditkort utan kort, kreditkort i mobilen och kredit på kontot kan man enkelt lösa online. Kreditkonto är ett konto som man skapar på sitt redan existerande kontokort. Hos långivaren sätter man en kreditgräns, en gräns på hur mycket kredit man skall ha tillgång till, och den kan man sedan nå enkelt via nätet under alla dygnets timmar

Kreditkonto utan uc

En hel del är rädda att för många kreditupplysningar försämrar ens möjligheter att få t.ex. bolån. Därför väljer många att skaffa kreditkonto utan UC för mindre lån och behov. För att slippa UC på kreditkonto kan man välja ett antal andra tjänster som erbjuder ett konto för krediter utan en kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

Det är ganska lätt att få kontokredit utan UC ifall man ha det. För dig som är ute efter kreditkonto utan UC så finns ett par alternativ.

De bästa är Ferratum kreditkonto, kreditkontot och EverydayPlus kredit. Ingen av dessa kreditgivare tar en kreditupplysning hos UC. De gör sin kreditprövningen med hjälp av Bisnode kredit AB och Creditsafe.

Fördelar – endast en kreditupplysning

Till skillnad från smslån behöver man heller inte göra mer än en kreditkontroll. När det gäller ett smslån krävs en ny kreditupplysning varje gång man har betalat tillbaka sms lånet och vill låna igen. Detta slipper man i det här fallet. När man väl har fått krediten så är har man den hela tiden så länge man sköter sina återbetalningar.

Kreditkonto utan UC ränta

Till skillnad från till exempel blancolån och privatlån så  betalar man enbart ränta på den del av krediten som man har utnyttjat. Räntan på krediten är rörlig och kan således skifta. Det är svårt att veta på förhand vad räntan kommer att bli, då den rörliga räntan baserar sig på låntagarens förutsättningar.

Vidare kan det på förhand även vara svårt att veta hur mycket av sin kredit som man kommer utnyttja. Något att tänka på är räntorna på kontokrediter utan UC är höga. De kan många gånger jämföras med räntorna på vanliga snabblån och sms-lån. Så ifall du har utnyttjat en kredit – se till att betala tillbaka så snabbt så möjligt.

Kreditkonto

Skillnad kreditkonto, sms lån och snabblån

Vad är skillnaden på kreditkonto och lån? Det finns en del skillnader som kan vara bra att tänka över innan man börjar fundera på huruvida man skall skaffa kredit på kontot eller ta ett vanligt lån såsom smslån eller snabblån.

Ett lån innebär att man får en klumpsumma med pengar på en gång. Dessa kan vara bundna i någonting, till exempel ett bolån eller ett billån. Det innebär att pengarna skall gå till den investeringen. Man kan även välja att ta ett privatlån där man kan använda summan till vad man vill, men dessa summor tenderar att vara ganska höga ändå.

Vill man ta ett lägre och enklare lån, men inte känner för att ta ett sms lån eller snabblån, som oftast innebär kort återbetalningstid och höga räntor, kan man istället vända sig till kreditkonto-alternativet.

Ett kreditkonto ställer en till förfogande med en på förhand uppgjord summa, som man har bestämt tillsammans med sin bank, och som man har möjlighet att ta av när man behöver. Man bestämmer själv hur mycket man vill ta. Det stora pluset med detta är att man bara betalar ränta på det belopp som man faktiskt använder.

Kreditkonto eller kontokredit

Kreditkonto kallas även för kontokredit och fungerar för många som en buffert. En bra kredit att ha för oförutsedda utgifter då man kan behöva lite extra pengar en månad. Därför finns krediten på kontot som i det här fallet finns online snarare än ett konto hos banken.

Kreditkonto Swedbank, SEB och Nordea

Även bankerna erbjuder kreditkonton, men dessa brukar kallas för något annat beroende på vem det är som ska ta lånet. De kallas för antingen för kontokredit eller checkkredit. Är det en privatperson som tar lånet brukar man kalla det för kontokredit, medans det för företag brukar kallas för checkkredit. Vare sig man väljer att låna checkkredit via Swedbank, SEB eller Nordea, så kan de stora bankerna tillhandahålla kreditkonto för företag.

En checkkredit tillför en trygghet även för företag. Då många investerar och har utgifter som de inte förväntas få tillbaka förrns omsättningen från kunderna kommer in, kan det vara bra att ha en summa pengar som man kan ta ifrån då det behövs för att sedan betala tillbaka då affärerna börjar betala sig.