Samla lån och krediter

Fördelar med att samla dina lån och krediter

Varför ska du samla dina lån och krediter?

Samla dina lån och  andra krediter? Att samla dyra lån och krediter är budskapet från program som Lyxfällan och låneförmedlare som ständigt gör reklam om att man ska samla lån och krediter och på så sätt spara tusenlappar med hjälp av ett samlingslån.

Samla alla lån och krediter och spara tusenlappar

Ska du samla alla dina lån och krediter är frågan du måste ta ställning är ifall du behöver samla alla lån och krediter? Har du dragit på dig för många lån och krediter såsom snabblån, smslån och andra typer av dyra lån och krediter så kan det vara en bra ide att försöka baka ihop lånen till ett lån.

Ska du samla dina dyra lån och krediter?

Ja, det måste du göra ifall du har möjlighet att samla dina dyra lån och krediter till ett lån. Att samla lån och krediter med betalningsanmärkning kan vara lite knepigt, men det är möjligt. Då ska du i först hand leta efter ett s.k omstartslån.

Fördelarna med att samla lån och krediter

Du kommer, precis såsom låneförmedlarna skyltar med,  att spara mycket pengar genom att samla dina dyra lån och krediter till ett billigare samlingslån. Idag är det många som väljer att samla ihop alla lån och krediter till ett enda lån. Det finns även fler fördelar med att samla lånen och krediterna. För många så är det besvärligt att hålla ordning på alla räkningar då dessa kan komma vid olika datum, vilket leder till att ifall man missar en räkning så kan det leda till problem. Genom att samla lånen och krediterna med ett samlat lån så blir det bättre ordning och reda.

Få ordning och reda i din privatekonomi

En av de största fördelarna med samlade lån är att man med dessa får ordning och reda. Man slipper räkningar som kommer vid olika tillfällen och man vet precis hur mycket man ska betala och när. Istället för väldigt många fakturor och räkningar så får man en samlingsfaktura eller en samlad räkning som man betalar en gång per månad. Därutöver så blir det lättare att se vad man faktiskt betalar för lånen och vad man har råd med då betalningen utförs en gång per månad. Det gör även att man slipper stå utan pengar för att en räkning dras automatiskt från lönekontot. Tack den goda överblicken man får så klarar man av att planera sin ekonomi bättre, vilket underlättar möjligheterna till sparande.

Spara tusenlappar varje månad

Samla dina lån och krediter

Huruvida alla kommer att spara tusenlappar eller inte är svårt att säga då det är väldigt individuellt och beror på den soppa man försatt sig i. Dock så kommer man att spara pengar med hjälp av ett samlingslån då samlingslånet oftast har en billigare ränta än en massa snabblån såsom smslån och andra mindre lån och krediter. Det är anledningen till att så många vill samla lånen då man sparar pengar i det långa loppet. Alla lån och krediter har ränta olika avgifter som gör att man ibland betalar mer än vad man fick ut av lånet. Genom ett samlat lån så kan faktiskt spara många hundralappar och vissa fall till och med tusenlappar, varje månad.

Ett samlingslån ökar möjligheten för ett framtida lån

Att samla sina lån och krediter förbättrar även ens kreditvärdighet som gör det lättare att få ett framtida lån. Att öka sin kreditvärdighet är viktigt i situationer där man kan behöva ta ett större lån för att köpa en bostad eller bil.

Samla lån via låneförmedlar eller privatlån på egen hand?

Nästa fråga är ifall du ska välja någon av de större låneförmedlarna såsom Lendo, Freedom Finance eller Compricer som gärna hjälper till och förmedlar ett samlingslån via deras samarbetspartners. En av fördelarna med gå via en låneförmedlare är att jämför och samarbetar med väldigt många banker, men det är inte säkert att du får ett mycket billigare samlingslån. Har man riktigt bra ekonomi så kan många fall lyckas förhandla till sig en mycket bättre ränta på egen hand, men ifall ens privatekonomi inte är den bästa så kanske man ska gå via en av låneförmedlarna istället och på så sätt få fler erbjudanden till endast en UC kreditupplysning. Man får inte glömma att det finns många banker utöver storbankerna som erbjuder privatlån till ”låg ränta” såsom ICA Banken, Bank Norwegian och SevenDay. Uppfyller du deras grundvillkor så ska du söka direkt via någon av dessa banker. ICA Banken erbjuder oftast en låg fast ränta (ej individuell), vilket innebär ifall du uppfyller kraven så får du låna till denna ränta.

Samla dina lån och andra krediter

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.