Bigbank har en sparränta som kan fungera för flera typer av sparande!

BIGBANK Sparkonto

Bigbank sparkonto är för den som tänker långsiktigt och vill spara!

BIGBANK Sparkonto

BIGBANK.se

Öppna ett sparkonto med fastränteplacering med hög ränta hos BIGBANK! Har du sparpengar över som du inte behöver använda i en snar framtid. Då kan det vara en god idé att låta dina pengar växa tryggt och säkert i en fastränteplacering hos BIGBANK.

BIGBANK Sparkonto

Bigbank har en sparränta som kan fungera för flera typer av sparande!

BIGBANK spar info fakta
Låna pengar BIGBANK privatlån Spara 10 000-1 000 000 kr
Låna pengar BIGBANK privatlån 1.95 – 4.95 % i fast ränta (individuell över 1 000 000 kr)
Låneperiod BIGBANK privatlån 6-120 månaders spartid (bindningstid)
Har BIGBANK har insättningsgaranti på sina sparkonton? Insättningsgaranti: Estlands Säkerhetsfond (100 000 euro) BIGBANK har insättningsgaranti på sina sparkonton!
Låna pengar BIGBANK privatlån BankID Tar BankID Du kan låna pengar med BankID hos BIGBANK
E-legitimation för elektronisk signering BIGBANK privatlån Tar e-legitimation Du kan låna pengar med E-legitimation hos BIGBANK
ÖPPNA SPARKONTO

BIGBANKs fastränteplacering

Öppna ett fastränteplacering hos BIGBANK

Har du sparpengar över som du inte behöver använda i en snar framtid. Då kan det vara en god idé att låta dina pengar växa tryggt och säkert i en fastränteplacering hos BIGBANK.

Fastränteplacering är en tidsbunden ränteplacering där du på ett lätt, tryggt och enkelt sätt kan få dina pengar att växa. En fastränteplacering passar dig som vill spara en förutbestämd tidsperiod då det inte är möjligt att ta ut pengarna under spartiden eller ytterligare sätta in pengar.

Fastränteplacering är en säker placering till fast ränta

Sätt dina pengar i en fastränteplacering och räntan som du får är fast under hela perioden. Det är ett tryggt och säkert sparande men ändå lönsamt.

Du får en högre ränta än på vanligt sparkonto

Har du ett sparkapital på minst 10.000 kronor kan du välja Fastränteplacering, Då kan du spara säkert och du vet redan innan vilken ränta du får.

 • Du väljer på olika bindningstider, från 6 månader upp till 10 år.
 • Du får möjlighet till högre ränta än på vanligt sparkonto.
 • Du får samma ränta under hela bindningstiden och vet i förväg vilken ränta du får.
 • Din placering är skyddad upp till 100.000 euro av insättningsgaranti.*

*Insättningar hos BIGBANK omfattas av den estniska garantifonden upp till 100 000 euro och baserar sig på Europaparlamentets och rådets direktiv om system för garanti av insättningar

Fördelar BIGBANKs fastränteplacering

Bra ränta

BIGBANK kan erbjuda en sparränta som vid minst ett års sparande ligger över samtliga banker med insättningsgaranti. Se även Compricers jämförelse av aktuella sparräntor. www.compricer.se

Insättningsgaranti

Dina pengar är skyddade av insättningsgaranti. Estlands Säkerhetsfond garanterar ditt insatta kapital och upplupna räntor hos BIGBANK upp till 100 000 euro. Mer information om Garantifonden och garantisystemet finns på Estlands Garantifonds webbplats www.tf.ee

Trygghet

Räntan på ditt insatta kapital är fast och är inte beroende av händelserna på finansmarknaden. Du slipper följa med vad som händer med räntans utveckling eller börskurserna.

BIGBANK viktigaste villkor för ett fastränteplacering

Du och BIGBANK kommer överens om spartiden enligt dina önskemål: spartid 6 månader – 10 år: räntan utbetalas när spartiden är slut.
Det minsta beloppet som du kan sätta in är minst 10 000 kronor.
Ju längre spartid du väljer, desto högre blir räntan.
Om ditt insatta belopp är högre än 1 000 000 kronor eller mer gör BIGBANK ett individuellt avtal om räntesatsen med dig.
Flexibla insättningar hos BIGBANK – Du kan överföra insättningsbeloppet inom tio dagar efter att du har gjort upp avtalet.
Om du har ett fasträntekonto som löper på minst tolv månader och som förfaller kan du placera en del av summan på nytt till följande villkor:
– Sparräntan är 0,1 procentenheter högre än den aktuella räntan, om du ingår sparavtalet för 12-23 månader.
– Sparräntan är 0,2 procentenheter högre än den aktuella räntesatsen, om du ingår sparavtalet för minst 24 månader.

BIGBANK sparränta

BIGBANKs gällande räntor:
RÄNTAN BETALAS NÄR SPARTIDEN GÅTT UT

BIGBANK lån fakta
Period 10 000 kr   – 1 000 000 kr Bonusränta vid förlängning
6 mån 0.95 % 1.05 %
1 år 1.20 % 1.30 %
2 år 1.55 % 1.65 %
3 år 1.75 % 1.85 %
4 år 1.75 % 1.85 %
5 år 1.75 % 1.85 %
7 år 1.75 % 1.85 %
10 år 1.75 % 1.85 %

Räntan för större insättningar än 1 000 000 kronor sätts individuellt från fall till fall.
Vid förlängning av din fastränteplacering blir sparräntan 0,1 procentenheter högre än den aktuella räntan, om du ingår sparavtalet för 6-23 månader.
Vid förlängning av din fastränteplacering blir sparräntan 0,2 procentenheter högre än den aktuella räntesatsen, om du ingår sparavtalet för minst 24 månader.
Banken håller inne skatt på räntebeloppet enligt gällande lagstiftning.

Bigbank kan erbjuda flertalet olika sparalternativ!

Automatisk förlängning din fastränteplacering

När insättningsavtalet ingås kan du själv bestämma om spartiden ska fortsätta automatiskt. Räntan för en automatiskt fortgående placering bestäms utgående från de räntor som gäller då spartiden går ut och som anges på bankens hemsida.

Om du inte ingår ett avtal om automatisk förlängning överförs sparbeloppet och räntan till ditt föranmälda konto när spartiden är slut. Det är också möjligt att avbryta en automatisk förlängning även under pågående spartid. Detta förutsätter emellertid att banken underrättas.

Kontakta BIGBANK kundservice direkt:

BIGBANKs kundtjänst kontaktuppgifter
Ring BIGBANKs kundservice Vardagar: mån – fre: 08.00-17.00
Ring BIGBANK kundservice Helger: stängt
Skicka e-post till BIGBANK och låna pengar Info@bigbank.se
Ring BIGBANK för låna pengar! 08-550 482 00

Om BIGBANK

BIGBANK är en bank som har lång historia och har bedrivit bankverksamhet i mer än tjugo år och här i Sverige så erbjuder BIGBANK mellanstora privatlån på mellan 10000 till 150000 kronor. BIGBANK ägs av estländarna Parvel Pruunsild och Vahur Voll som grundade BIGBANK 1992 i Tartu i Estland. BIGBANK verkar idag i Estland, Lettland, Litauen, Spanien, Finland och Sverige samt erbjuder sina banktjänster på den tyska och österrikiska marknaden. BIGBANK har specialiserat sig på konsumentkrediter och inlåning. BIGBANK har ca 600 medarbetare.

BIGBANK använder varumärket BIGBANK på samtliga marknader som verkar på är en av de största bankerna specialiserade på att bevilja privatkunder lån i de baltiska länderna.

BIGBANK AS Sverige Filial

 • Org.nr: 516406-0872
 • Momsnr: SE516406087201
 • Bankgiro: 831-9980

BIGBANK Sparkonto vanliga frågor och svar

Vad är en fastränteplacering?

En fastränteplacering är en lämplig lösning för dig som vill att pengarna ska löpa med ränta i lugn och ro och som inte behöver höja eller lyfta det insatta beloppet under spartiden. Vi betalar dig en förutbestämd fast ränta för beloppet insatt på kontot. Fastränteplaceringen är enbart tillgänglig privatpersoner. En fastränteplacering innebär inte att du får ett individuellt konto hos BIGBANK då fastränteplacering är ett avtalsbaserat sparande mellan dig som kund och BIGBANK. Det innebär att vi inte  tillhandahåller någon personlig inloggning via en internettjänst.

Fastränteplacering i korthet

  • Även mindre belopp kan bindas. Minsta insättning är 10 000 kronor.
  • Insättningen är en trygg och säker sparform med fast ränta.
  • Du behöver inte aktivt följa och hålla dig informerad om hur din placering utvecklar sig och du behöver inte heller följa med hur räntor och aktievärden förändras.
  • Insättningsgaranti, dina insättningarna tryggas av Garantifonden.
  • Insättningar hos BIGBANK och upplupna räntor upp till 100 000 euro är i lag skyddade till hundra procent per kund.
Mer information om Garantifonden och garantisystemet finns på Estlands Garantifonds webbplats www.tf.ee
  • Inga avgifter

Spartiden och sparbeloppet

Spartiden för fastränteplacering hos BIGBANK ligger mellan sex månader och 10 år. Det lägsta sparbeloppet är 10 000 kronor. Uttag av hela eller delar av sparbeloppet kan inte ske innan spartidens slut.

Sparränta

Sparräntan utbetalas som en engångssumma när spartiden går ut. Ju längre spartiden är, desto högre är räntan.

Varför kan BIGBANK erbjuda bättre sparränta än konkurrenterna?

BIGBANK använder de tillgångar som banken får via insättningar till att bevilja konsumtionskrediter. Högre räntor för utlåningen än i genomsnitten är ett utmärkande drag för konsumtionsfinansieringen och tack vare det kan BIGBANK erbjuda spararna en högre ränta än vad andra banker och andra aktörer kan erbjuda

Hur garanteras insättningar hos BIGBANK?

BIGBANK är medlem i Estlands garantisystem Garantifonden. Fonden är en offentligrättslig aktör vars viktigaste uppgift är att garantera de tillgångar som spararna har placerat samt öka stabiliteten och tillförlitligheten inom finanssystemet.

Garantisystemet baserar sig på Europaparlamentets och rådets direktiv 94/19/EG om system för garanti av insättningar (ändrad genom Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/14/EG) och den estniska lagen om garantifonden. Det här systemet garanterar även svenska insättningar hos BIGBANK och upplupna räntor upp till 100 000 euro till hundra procent. Mer information om Garantifonden och garantisystemet finns på Estlands Garantifonds webbplats www.tf.ee

Mer information om hur det fungerar att vara kund i ett utländskt institut finns på Riksgäldens webbplats www.riksgalden.se

Det huvudsakliga ansvaret för tillsynen över bankens filial ligger hos Estlands tillsynsmyndighet som bl.a. övervakar bankens soliditet. BIGBANK svenska verksamhet står även under Finansinspektionens tillsyn. Mer information finns på FI webbplats www.fi.se

Hur öppnar jag en fastränteplacering?

Insättningsprocessen är indelad i tre delar: Steg 1: ansökan om fastränteplacering Steg 2: undertecknande av avtalet om fastränteplacering Steg 3: överföring av sparbeloppet.

Insättningsansökan kan fyllas i på vår webbplats www.bigbank.se eller genom att ringa vår kundtjänst på numret 08 550 482 00.

Efter att ansökan har fyllts i kan avtalet om fastränteplacering undertecknas på vår hemsida med din e-legitimation. Vi kan också skicka avtalet per post hem till dig. Vi ber dig vänligen underteckna avtalet och skicka med en kopia på id-handling till oss. Våra kundrådgivare kontaktar dig för att komma överens om hur du vill underteckna avtalet och besvarar gärna eventuella frågor.

När du har skickat tillbaka det undertecknade avtalet överför du sparbeloppet till BIGBANKs bankgiro 831-9980. Vänligen ange referensnumret i avtalet vid överföringen av beloppet. Det går inte att betala insättningssumman kontant eller med bankväxel.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.