Köp först och betala sen julkampanjer

Låna pengar till jul och julklappar

Lån pengar till att köpa julklappar

Låna pengar för att köpa julklappar? Ja, ifall det blir konsekvensen ifall du nappar på ”Köp först och betala senare julkampanjer” eller ”Dela upp betalningen”.  Nu börjar julhandel komma igång på allvar och julkampanjerna avlöser varandra en efter och en. Väldigt många handlare och butiker tar till dessa kampanjer för att få dig att handla mer och handla dina julklappar hos just dem.

”Köp först och betala sen” eller  ”Dela upp betalningen”

Låna pengar till att köpa julklappar

De två klassiska kampanjerna är  ”Köp först och betala sen” och ”Dela upp betalningen ”. Dessvärre är detta knep som fungerar på för det finns väldigt många som inte har råd att köpa julklappar åt sina barn. De tänker att de ska ska ha råd längre fram och nappar på kampanjerna. Kampanjerna är ett sätt att få dig att köpa julklappar på kredit. Är det verkligen smart att köpa julklappar på kredit. Butikerna erbjuder dessa samarbeten oftast med hjälp av kreditföretag såsom Resurs Bank som ingår i samma ägarsfär som SIBA. MediaMarkt tar hjälp av Handelsbanken Finans för att kunna erbjuda detta åt sina kunder denna jul. Naturligtvis är de inte ensamma om detta utan alla butiker erbjuder denna möjlighet, antingen via någon bankerna eller genom Klarna som varit en av de dominerade aktörerna på delbetalningar.

Köp nu betala sen julklapp – är det smart köpa julklappar på kredit?

Nästan alla stora butikskedjor annonserar att du kan handla julklapparna nu och betala nästa år, utan kostnad. Något man ska tänka på att de gör detta för att tjäna pengar. Vem tjänar på att erbjuda något gratis, speciellt inte kreditföretagen som tillhandahåller tjänsten. Att handla julklapparna på kredit kan bli en dyr historia, speciellt ifall man väljer att delbetala beloppet på flera år. Ja, det kan vara räntefritt och avgiftsfritt som butikerna och bankerna säger, men hur de säger inte under hur långt tid.

När de gäller delbetalning så har de flesta någon form av uppläggningsavgift (ca 495 kr) och tar aviavgifter (45 kr). Utgå ifrån dessa så får du se att du betalar en ganska hög ränta på det s.k räntefria lånet.Därutöver brukar det tillkomma ränta ifall man väljer en annan delbetalningstid en den som erbjuds. Vidare kan det bli påminnelseavgifter, inkassoavgifter och dylikt ifall man inte betalar en plan, vilket är sannolikt då man inte har råd att köpa prylen och har valt finansiera köpet med lån eller kredit.

Billigare att köpa julklappar mha ett kostnadsfritt lån?

Om du böjar räkna på det så kommer du ganska snabbt fram till att det inte skiljer så mycket från ett traditionellt blancolån och vissa fall tom ett snabblån såsom ett smslån. Givetvis är snabblån och smslån ingen bra lösning, men det kan löna sig att jämföra lånen med butikernas finansieringslösningar.  Då Allalån.se jämför kostnader och räntor för lån så vet vi att det finns ett flertalet snabblån och smslån utan ränta och avgifter (s.k kostnadsfria lån). I många fall så kan det tom vara att bättre att utnyttja ett av dessa lån som marknadsförs som kostnadsfria lån eller räntefria lån till förstagångs kunder då det i många fall både blir billigare och smidigare än att utnyttja butikerna ”betala sen” och avbetalningslösningar. Just nu har TrustBuddy ett riktigt bra låneerbjudande där de erbjuder en att låna 10 000 kr för endast 200 kr, läs mer här eller besök TrustBuddy direkt för att läsa mer erbjudandet.

Låna endast ifall du råd att betala tillbaka lånet?

Att ta lån för köpa julklappar förutsätter att man har råd att betala tillbaka lånet i tid! Har du råd och väntar pengar inför jul så kan detta vara en bra lösning att få köpa julklappar med ett gratis lån eller en billigt lån utan avgifter eller ränta. Ta inget lån ifall du inte har råd att betala tillbaka lånet i tid då blir det ett riktigt dyrt sätt att köpa julklappar.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.