Thorn och Leasy tar UC kreditupplysning

Thorn och Leasy tar uc upplysning

Leasy och Thorn tar uc kreditupplysning! Thorn och Leasy är två lån som givits ut av Thorn Svenska AB och lånen har funnits väldigt länge i Sverige. Lånen har varit väldigt populära pga att de var s.k lån utan uc. som innebar att de inte togs någon UC kreditupplysning vid deras kreditprövningar  av lån samt att lånen var större lån utan uc. Hos både Leasy och Thorn kunde man låna upp till 50 000 kr och det har inte funnits många lån utan uc på marknaden där man kunnat låna så stora belopp. I forum har man länge diskuterat och spekulerat huruvida Thorn och Leasy tar uc eller inte. Fram till för några veckor sedan tog vare sig Thorn eller Leasy någon uc koll.

Leasy och Thorn använder uc kontroll

Nu verkar både Thorn och Leasy har ändrat sig och tar uc, dvs bolagen använder UC kreditupplysning vid sina kreditbedömningar av lån. Det framgår inte av deras webbsidor eller varför Thorn och Leasy har börjat göra uc kontroller istället för sedvanlig kontroll hos D & B, Soliditet eller Creditsafe såsom de gjort under många år.

Alternativ till Leasy och Thorn som inte UC

Då Leasy och Thorn numera tar UC så är det endast ett fåtal bolag som erbjuder större lån utan uc koll. De bolag som fortfarande erbjuder lite större belopp är:

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”370|370|370|370|370″ colalign=”center|center|center|center|center”]
KLICKLÅN, SELENE FINANS, LÅNBOLAGET, ONEA, CASH2YOU
40.000 kr,30.000 kr, 30.000 kr, 30.000 kr, 20.000 kr
KLICKLÅN, SELENE, LÅNBOLAGET, ONEA, CASH2YOU
[/table]

Ovanstående långivare är erbjuder de största lånebeloppen och inte tar UC. Du kan fortfarande låna upp till 40.000 kr utan UC, men ifall du behöver du större belopp så får du räkna med att det tas en uc på dig. I dagsläget är det oklart ifall Thorn Svenska AB tredje varumärke, Klicklån, har börjat ta UC.  Klicklån erbjuder nämligen störst belopp och du kan låna 40000 kr utan uc.

Då är Leasy och Thorn fortfarande två bra lån. Allalån.se tror inte att de kommer sluta låna ut pengar och lär vara fortfarande vara ganska ”givmilda” vid sina kreditprövningar. Detta är nog ett sätt att slippa få alltför stora kreditförluster och inte de som belastas av någon mindre eller gammal betalningsanmärkning. Således tror vi inte att det blir så mycket svårare att få lån hos både Thorn och Leasy ifall man har en rimlig kredithistoria.

Thorn och Leasy tar UC

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”370|370″ colalign=”left|left”]
Läs mer om Thorn lån här eller besök www.thorn.se , Läs mer om Leasy lån här eller besök www.leasy.se
TILL THORN >>, TILL LEASY >>
[/table]

Thorn och Leasy tar UC kreditupplysning

Allalån.se har på flera ställen skrivit att varken Thorn eller Leasy tar någon uc så vi ber er att bortse från detta tills vi hunnit uppdatera alla sidor på ett bra sätt.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.