www.onea.se

Onea ränta höjs kraftigt

Onea räntan har höjts på längre lån

Onea ränta höjs kraftigtOnea räntan har nyligen höjts rejält på alla lån med en löptid längre än 90 dagar /3 månader / kvartalslån. Onea ränta på årslån och lån med låneperiod längre än 90 dagar / tre månader / kvartalslån har höjts kraftigt från tidigare effektiv ränta om 62.70 % till en effektiv ränta om 150.50 % ifall man lånar 30 000 kr i 24 månader.

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”370|370″ colalign=”center|center”]
www.onea.se,vivus.se

Läs mer om Onea lån eller besök www.onea.se, Läs mer om Vivus lån eller besök www.vivus.se
TILL ONEA >>, TILL VIVUS >>
[/table]

Onea ränta – räntorna på 1-3 månaders lån (kvartalslån) = Vivus lån

vivus.seOnea räntan för lån med upp till 3 månader (kvartalslån) löptid är 10 % nominell ränta per månad (effektiv ränta ca 213%), vilket är samma ränta som Vivus tar på sina sms lån. Ifall man lånar 1 000 kr så återbetalar man 1 100 kr för en månad. Under lite längre låneperioder så sänks räntan till 8% nominell ränta per månad.

Onea ränta på årslån – räntorna på 3-24 månaders Onea lån

www.onea.seOnea ränta på årslån. Ifall man lånar pengar under längre perioder än 3 månader så blir både kostnaden och räntan direkt märkbar då man har höjt denna kraftigt mot tidigare. Räknat i effektiv ränta, ifall man lånar under en period på mellan 1-2 år blir den effektiva räntan ca 150%.

Skillnaden blir att lånar man 30.000 kr på 24 månader så betalar man 38.000 kr i räntor mot tidigare 18.000 kr i räntor. Därutöver ska man amortera de ursprungliga beloppet 30.000 kr.

Orsak till Oneas kraftiga höjning av räntorna på längre lån

En livlig diskussion förs om detta på låneforum.se där många ställer sig frågan varför Onea höjer räntan så drastiskt när bolaget verkar göra enorma vinster enligt vissa användare. Enligt en av användarna Niklas som tycks representera företaget så var huvudorsaken ” Att vi behövde höja räntan så dramatiskt var helt enkelt för att bli lönsamma. Det var antingen det eller stänga ned Onea.”

Onea i ruinens brant?

En av användarna synar Niklas argument och hänvisar till bolagets finanser där bolaget under 2013 gjorde en vinst på närmare 65 Mkr på sista raden. Årsredovisningen för 2014 är ännu inte offentliggjort så det går inte spekulera i huruvida räntehöjningen beror på ett kraftigt försämrat resultat under 2014 till följd av stora kreditförluster som tagits under 2014.

Kan det stämma att Onea är i ruinens brant och att Onea räntorna höjts för att motverka detta? Det är inte omöjligt att bolaget drabbats av större kreditförluster under 2014, men gissningsvis är detta högst osannolikt. Något annat som talar mot detta är att det finns ett flertal långivare såsom Cash2you och Cashbuddy som också lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. De har gjort det lyckosamt under många år till betydligt lägre effektiva räntor som ligger 34% och till löptider om 5 år. Att Onea skulle lyckas mycket sämre med högre ränta är svårt att tro.

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”370|370″ colalign=”center|center”]
Läs mer om CashBuddy lån eller besök www.cashbuddy.se , Läs mer om Cash2you lån eller besök www.cash2you.se
TILL CashBuddy >>, TILL Cash2you >>
[/table]

Dyrare att låna pengar hos Onea

Nu blir det genast mycket dyrare att låna pengar hos Onea under en längre period, speciellt ifall man vill låna pengar utan uc och har betalningsanmärkningar. Onea har gjort sig kända för att erbjuda lån utan uc och lån med betalningsanmärkning. Ifall man vill låna pengar snabbt så finns det gott om alternativ inom både kategorierna ifall man är ute efter ett billigare lån, se nedan.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.