Lån av privatpersoner till låg ränta - P2P lån!

Lån av privatpersoner till låg ränta – P2P lån!

Låna av andra privatpersoner till låg räntaLån av privatpersoner låg ränta

Nu kan man ta lån av privatpersoner till låg ränta. Numera kan man låna pengar av andra privatpersoner till låg ränta? Nu är det möjligt att låna pengar av privatpersoner i Sverige tack vare ny teknologi och Lendify – en ny aktör på P2P-marknaden och som inte enbart fokuserar på snabblån.

Låna pengar av andra privatpersoner – vart?

Många vill låna pengar av privatperson istället för banken då det blir billigare ränta tack vare ny och effektiv teknik som håller de administrativa kostnaderna nere. Att låna pengar mellan privatpersoner går både snabbt och lätt numera då tekniken automatiserat det mesta så det går riktigt snabbt.

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”100%” colalign=”left”]
Besök www.lendify.se för mer info om kraven och villkoren som krävs för att låna pengar av Lendify.
TILL LENDIFY >>
[/table]

Nya lånemöjligheter hos Lendify till låg ränta

Lendify tillhandahåller en marknadsplats där privata långivare och låntagare möts. Lendify sköter hela den administrativa processen, från granskning av låneansökningar och upprättande av avtal mellan låntagare och långivare, till utbetalning av lån och administrering av betalningar. Med Lendify är detta möjligt. Räntan sätts individuellt vid registrering beroende på vilken kreditklass man hamnar i och börjar på 2.95%.

Låna pengar mellan privatpersoner – så fungerar det att låna

  1. Ansök om ett lån hos Lendify
  2. Lendify långivare investerar i din låneansökan
  3. Lendify betalar ut ditt lån
  4. Återbetala ditt lån till Lendify

”Lendify parar ihop de som har överskott på pengar med de som behöver låna. Det handlar inte om sms-lån med över 1 000 procent i årsränta, utan den som vill låna blir kreditbedömd och en låntagare med bra ekonomi kan komma undan med 4–5 procent i ränta.”

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”100%” colalign=”left”]
TILL LENDIFY >>
[/table]

P2P-lån – Person-till-person lån och Peer-to-Peer-lån

P2P-lån eller Peer-to-Peer-lån och Person-till-person lån är precis som det låter, nämligen privatpersoner lånar pengar av andra privatpersoner. Ett lån mellan två privatpersoner kallas för P2P-lån eller Peer-to-Peer-lån och Person-till-person lån. P2P är en term som kanske mest förknippas med fildelning på nätet (P2P). Fenomenet att låna av andra personer är inget nytt och är något vi gjort långt före Internet. De flesta har väl lånat pengar av sina föräldrar eller av någon kompis eller bekant?

LendingClub var initiativtagarna till P2P-lån i den digitala världen på Internet. LendingClub började sin resa som en applikation på Facebook år 2006 och sedan vuxit och blivit ett av världens största företag inom P2P-lån.

lån mellan privatpersonerP2P-lån i Sverige

Initiativtagarna till Peer-to-Peer-lån i Sverige var bland annat Loanland med bland annat TV-profilen och investeraren Peter Settman. LoanLand blev inte långvariga utan lades ned 2010 då TrustBuddy tog över verksamheten. Senare tillkom även Savelend, Lendlink, Fixura mfl.

Gemensamt för samtliga första P2P-lån bolag var att de var främst fokuserade på snabblån och smslån. Loanland försvann som nämnts ganska tidigt och Trustbuddy köpte upp det som var kvar av bolaget. Nyligen ansökte TrustBuddy om konkurs pga oegentligheter. Detta innebär inte slutet på P2P lån i Sverige, utan resan har precis börjat och ännu återstår flera seriösa aktörer, däribland Lendify som anses den som har störst chans att lyckas på lång sikt.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.