Grandvik AB har tillsvidare rätt att ge ut lån och krediter enligt beslut från Kammarrätten i Göteborg

Grandvik AB har tillsvidare rätt att ge ut lån och krediter

Grandvik AB har rätt att ge ut lån och krediter igenGrandvik AB har tillsvidare rätt att ge ut lån och krediter enligt beslut från Kammarrätten i Göteborg

För några månader sedan skrev vi att Konsumentverket stoppar snabblåneföretaget Granvik AB från att ge ut lån och krediter då bolaget den 5 november 2014 fått ett föreläggande av Konsumentverket. Därav beslutade vi att ta bort Granvik AB från våra sammanställningar vilket innefattade varumärkena Extrakredit, Kortlån och Kreditkontot.

Brister i kreditprövning vid utlåning av snabblån låg till grund för föreläggandet

Konsumentverkets ingripande skedde efter en granskning av hur snabblåneföretaget hade skött sin kreditprövning vid utlåning av  snabblån och smslån. Lånen är främst så kallade lån utan uc och lån med betalningsanmärkning. Konsumentverkets granskning visade att snabblånebolagets kreditprövningen hade så stora brister att Konsumentverket inte såg någon annan utväg än att stoppa Grandviks utlåning, skrev Konsumentverket i sitt pressmeddelande. Nu har

Effekterna av Kammarättens beslut: Grandvik AB har tillsvidare rätt att ge ut lån och krediter

Kammarrätten i Göteborg har i ett beslut meddelat den 9 januari 2015 fastslagit att Konsumentverkets föreläggande av den 5 november 2014 inte är gällande mot Grandvik under den rättsliga prövning av föreläggandet som för närvarande pågår. Grandvik har med anledning av detta återupptagit utlåning från och med 2015-01-12, vilket bidragit till att också har detta då det inte vore rättvist att följa Kammarättens beslut då vår målsättning att vara objektiva och hantera alla smslån och snabblån på lika villkor.

Genom att följa Kammarrättens beslut så tar Allalån.se inte någon ställning i den frågan utan konstaterar att Grandvik AB tillsvidare har rätt att ge ut krediter. Därför så har vi återupptagit vår bevakning av smslånbolagets lån och har återlanseras våra bedömningar av smslånen och bolagets varumärkena Extrakredit, Kortlån och Kreditkontot på Allalån.se.

Naturligtvis kommer Allalån.se att följa den rättsliga utvecklingen löpande och för det fall Kammarrätten i Göteborg kommer fram till samma beslut som Konsumentverket innebärande att snabblånföretaget inte får ge ut vare sig lån och krediter så kommer vi att ta bort samtliga smslån och varumärken från våra sammanställningar på Allalån.se.

Extrakredit, Kortlån och Kreditkontot åter i våra sammanställningar

Tidigare lånade Grandvik under den perioden ut pengar till konsumenter genom smslån och snabblån under varumärkena Kortlån, Nollränta, Extrakredit och KreditKontot. Numera sker utlåningen endast genom smslån och krediter detta endast under varumärkena Extrakredit, Kortlån och Kreditkontot.

Grandvikens varumärken inom lån
Kortlån KreditKontot Extrakredit
kortlån.se https://www.xn--allaln-mua.se/wp-content/uploads/2014/06/kortlån.se_-36x50.png 36w https://www.xn--allaln-mua.se/wp-content/uploads/2014/06/kortlån.se_-72x100.png 72w https://www.xn--allaln-mua.se/wp-content/uploads/2014/06/kortlån.se_-218x300.png 218w" sizes="(max-width: 175px) 100vw 175px" /> kreditkontot.se extrakredit.se
ANSÖK NU ANSÖK NU ANSÖK NU

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.