Hur många söker skuldsanering? Stor ökning!

Hur många söker skuldsanering?Fler söker fler skuldsanering – en följd av snabblånen?

Hur många söker skuldsanering? Har snabblån påverkat ökningen? Enligt kronofogden är det fler än någonsin som söker skuldsanering. Under 2014 har kronofogden fått in över 10 000 ansökningar om skuldsanering. Ökningen motsvarade 9% fler ansökningar jämfört med 2013 och enligt kronofogden har antalet ansökningar om skuldsanering varit ökande under de senaste 5 åren. Något som är positivt är hur många får skuldsanering. Enligt myndigheten har av de beslut som fattades under 2014 så fick 61 % skuldsanering beviljat. Så det kan vara fritt fram att ansöka om skuldsanering.

 – Ansökningarna har ökat under flera år men det finns fortfarande ett uppdämt behov. Många människor har under lång tid levt under knappa ekonomiska förhållanden som de inte kan ta sig ur. Vi bedömer att det finns cirka 25 000 personer i våra register som skulle kunna vara aktuella för skuldsanering och som ännu inte sökt. Vi förväntar oss med andra ord en fortsatt ökning av antalet ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Hur många söker skuldsanering? Mer än 25 000 aktiva skuldsaneringar!

Vid årsskiftet 2015 var nästan 25 500 skuldsaneringar pågående i Sverige, viket är en ökning med 9% jämfört med motsvarande period föregående år. Ökningen har varit konstant under de senaste 4 åren och bidragit till att antalet pågående skuldsaneringar ökat med över 50 procent under denna period.

Skuldsaneringsansökningarna har ökat i hela landet, men allra flest ansökningar kom från Stockholms (ca 1 900 st), Skåne (ca 1 700 st) och Västra Götaland (ca 1 600 st). – En skuldsanering pågår normalt i fem år och även om det är en lång tid så fungerar det bra som en ekonomisk rehabilitering. De allra flesta återkommer inte i våra register efter att betalningsplanen är klar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Orsak till att fler söker skuldsanering

En rimlig förklaring är att ökning är nära kopplat till att antalet obetalda snabblån ökar kraftigt och har det varit en fortsatt stor ökning av obetalda snabblån. Det har helt enkelt varit för lätt att ta snabblån såsom smslån, lån utan uc, lån betalningsanmärkning, vilket bidragit till att alltfler hamnat hos kronofogden och slutändan nått botten och ansökt om skuldsanering.

Statistik om skuldsanering 2015

Vi har även tagit del av statistik avseende 2015 som visar antalet ansökningar om skuldsanering som lämnats till Kronofogden. Under första 6 månaderna under 2015 har den ökande trenden fortsatt. Under de 6 första månaderna har myndigheten fått 5 832 ansökningar jämfört med 5 226  under 2014, vilket motsvarar en ökning med 12 %. Statistiken uppdateras halvårsvis.
Rating: 2.5/5. From 5 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

You may also like...

Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! liknande lån

Akut behov av pengar snabbt? Ifall du behöver låna något av nedanstående lånebelopp så är Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! lån ett bra lånealternativ. Dock rekommenderar vi på allalån.se att du försöker hitta andra Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! liknande lån eller långivare som erbjuder liknande lån som Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! med samma lånebelopp.

Liknande lån som Hur många söker skuldsanering? Stor ökning!

Jämför ränta och villkor med andra Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! liknande lån innan du tar Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! lånet. Du hittar liknande lån som Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! genom att klicka på nedanstående lånebelopp eller lånekategorier så får du fram alla Hur många söker skuldsanering? Stor ökning! liknande lån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.