ICA kreditkort innehåller bonus i form av diverse försäkringar likväl som ett poängsystem där man samlar bonuspoäng!

ICA kreditkort

Vad ligger ICA kreditkort ränta på för räntesats?

ICA kreditkort

Vad har ICA kreditkort villkor på sin kredit?ICA har tagit fram ett rättframt kreditkort som är både lättillgängligt och med ett högt lånebelopp. Då man har ICAs kreditkort får man tillgång till en kredit snabbt och enkelt som börjar på 20 000 kronor och går upp till 100 000 kr. ICA kreditkortet ger en möjlighet att ha en buffert på upp till 100 000 kronor på ens kreditkort, och det är lätt att ansöka om ett eget ICA kreditkort. Ansökningsprocessen för att få kreditkortet är en mycket enkel sådan, och kortet dimper sedan ned i brevlådan bara några dagar senare. ICA kreditkort fungerar precis som ett lån utan säkerhet fast det handlar om ett kreditkort utan säkerhet. ICA erbjuder kredit på 100 000 kr utan krav på säkerhet i utbyte.

Då man har ICAs smidiga kreditkort betalar man enbart en månadsavgift för kortet sam för valutaväxlingpåslag och en ränta, då långivaren vill kunna erbjuda så få avgifter som möjligt. Man får även möjlighet att utnyttja upp till 60 dagars räntefri kredit – vilket betyder att man inte behöver betala ränta på det lånade beloppet under denna tid. Med kreditkortet får man en trygghetsförsäkring om man handlar hemelektronik och hushållsmaskiner med själva kortet. Också en reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår.

ICA kredit fakta

ICA kreditkort innehåller bonus i form av diverse försäkringar likväl som ett poängsystem där man samlar bonuspoäng![table caption=”” width=”320″ colwidth=”10|270|10″ colalign=”center|left|center”]
, ICA kreditkort info,
Kreditgräns ICA kreditkort, Kreditgräns: 20 000 kr – 100 000 kr,
Ränta ICA kreditkort,Ränta: 10.70% i rörlig årsränta,
Ränta ICA kreditkort,Effektiv ränta: 11.24% i effektiv ränta,
Korttyp Visakort eller Mastercard?, Korttyp: Mastercard, Visakort - Mastercard
Låneperiod ICA privatlån, Kredittid: maximalt 36 mån kredittid av fakturerat belopp,
20-åldersgräns för att låna av ICA privatlån, 18 års gräns för lån,
Krav på fast inkomst ICA kreditkort, Krav på fast inkomst: krav på fast inkomst,
Krav på taxerad inkomst ICA, Krav på taxerad inkomst: krav på taxerad inkomst,
Kredit gratis ICA kreditkort, Kredit gratis – ta kredit gratis,Du kan inte ta krediter gratis hos ICA
Kreditkort med räntefria dagar ICA, Räntefria dagar: kreditkort med 60 räntefria dagar,ICA använder UC kreditupplysning för sin kreditprövning
Kredit utan ränta ICA, Kredit utan ränta: kreditkort med årsavgift,ICA är inte räntefritt då kreditkortet är förenat med avgifter
ICA är inte avgiftsfritt då kreditkortet är förenat med avgifter, Kredit utan avgifter: kreditkort med avgifter, ICA är inte avgiftsfritt då kreditkortet är förenat med avgifter
ICA årsavgift, Årsavgift: 0 kr/år i årsavgift,ICA använder UC kreditupplysning för sin kreditprövning
Kreditkort med betalningsanmärkning ICA , Kreditkort med betalningsanmärkning,Du kan inte ta en kredit med betalningsanmärkningar hos ICA
Ta kredit ICA BankID ,Tar BankID,ICA använder UC kreditupplysning för sin kreditprövning
E-legitimation för elektronisk signering ICA , Tar e-legitimation,ICA använder UC kreditupplysning för sin kreditprövning
ICA UC , Tar UC – kreditkort med UC – kreditupplysning / kontroll, ICA använder UC kreditupplysning för sin kreditprövning
Kreditupplysningsföretag ICA kreditkort, Kreditupplysning: UC, ICA UC
Vilket inkassobolag använder ICA? , Inkassobolag: eget inkassobolag,
Förlängning av ICA kredit , Förlänga kredit /återbetalning,Du har möjlighet till förlängning av återbetalning hos ICA
Utökning av ICA kredit , Höja kredit / utöka kredit: möjlighet att höja / utöka kreditgräns, Du har möjlighet till höjning av kreditgräns hos ICA
Låneförsäkring ICA kreditkort , Låneskydd: låneskydd,Du får inte pengarna utbetalda direkt hos ICA
Direktutbetalning ICA pengar på kontot efter du signerat skuldebrevet. , Direktutbetalning – utbetalning direkt (Utbetalning sker inom 1-2 bankdagar),Du får inte pengarna utbetalda direkt hos ICA
, ANSÖK NU,
[/table]

ICA Kreditkort

ICA har sitt egna kreditkort, och det är i sin tur kopplat till Mastercard, som är av de mest använda korten och det gäller över hela världen. Det innebär att man kan vara trygg i vetskapen om att kortet fungerar på de flesta ställen, vart man än väljer att resa. Om man bokar sina resor med kortet får man även med en reseförsäkring samt ett avbokningsskydd.

Flexibelt kreditkort – Betala tillbaka i ens egna takt

När man handlar på kredit så kommer automatiskt alla ens inköp att landa på en månadsfaktura vilket gör att det blir enkelt att följa alla inköp och uttag man gör. Detta i sin tur bidrar till att man med kreditkortet får en bättre koll på sin ekonomi.

 • Bonus när man använder kortet då man handlar på ICA
 • Bonusen fördubblas om man också sparar, försäkrar eller lånar hos ICA
 • Under 350 kronor kan man enkelt blippa kortet vid köp
 • Man kan lägga in kortet i Samsung Pay
 • Man får trygghetsförsäkring då man köper hemelektronik samt hushållsmaskiner med kortet
 • Inga uttagsavgifter på kortet – dock viktigt att tänka på är att den lokala banken kan ta ut avgifter vid uttag

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”100%” colalign=”left”]
TILL ICA >>
[/table]

Kreditkort med reseförsäkring

Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår då man har ett kreditkort hos ICA. Det kan vara bra att veta då man skall boka sin resa att om man betalar minst 75% av ens resa med ett ICA Bankens MasterCard-kort, Bankkort eller ett Bankkort Plus, så ingår det en reseförsäkring. Försäkringen inkluderas också om man ser till att betala resan direkt från det konto som är kopplat till kortet. Försäkringen kan vara ett bra skydd på resande fot för en själv och ens familj, och den ser till att komplettera det reseskydd som i normala fall ingår i de flesta hemförsäkringar.

Kreditkort med trygghetsförsäkring

Med ens ICA Bankkort ingår det också en trygghetsförsäkring då man handlar hemelektronik och/eller hushållsmaskiner med ens ICA Bankkort Plus. Använder man sig av sitt ICA Bankkort Plus då man inhandlar hushållsmaskiner, eller kanske bara lite hemelektronik, så får man en trygghetsförsäkring på köpet. Det är en allriskförsäkring för produkter som man har köpt för att använda för privat bruk.

Själva försäkringen gäller från inköpstillfället upp till fem år, och man kan få ersättning för skada som har uppstått genom en plötslig och oförutsedd händelse. Mer information om trygghetsförsäkringen och de villkor samt ersättningar som gäller kan man läsa vidare om i förköpsinformationen.

Höjd kreditgräns ICA

Höja kreditgräns ICA?
Det är möjligt att höja sin kreditgräns på sitt kreditkort hos ICA. Man kan höja den befintliga kreditgränsen på sitt kreditkort hos ICA upp till 100 000 kronor. Man har även möjlighet att få en kontokredit på upp till 50 000 kronor utöver kreditkortet som har en maxgräns på 100 000 kronor.

ICA grundkrav

För att ansöka om ett kreditkort måste man uppfylla följande grundkrav

 • Man är minst 18 år
 • Man har en fast inkomst
 • Man har inte några betalningsanmärkningar

Hur man ansöker om ICA kreditkort

Ett ICA kreditkort söker man enkelt om via hemsidan och själva ansökningsprocessen tar inte lång tid. Via internet går det fort att slutföra hela processen, och använder man sig av sin e-legitimation som Mobilt BankID kan man försäkra sig om att hela processen går än fortare.

Man ser till att man fyller i alla sina uppgifter korrekt tillsammans med information om själva krediten och sedan skickar man in det till banken. Man kan välja att använda sig av sitt mobila BankID eller att sköta det manuellt med papper, men om man vill se till att ärendet går så fort som det bara går, skall man se till att ansöka med sitt mobila BankID.

Därefter kommer man att genomgå en kreditupplysning. Det är något som alla långivare gör med sina blivande kunder, då de behöver ha koll på ens ekonomiska situation, ens historik samt ens framtida betalningsförmåga, för att kunna avgöra huruvida man kommer att kunna betala av på krediten i tid.

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”100%” colalign=”left”]
TILL ICA >>
[/table]

ICA Ränta och avgifter

Här nedan kan man se alla de avgifter som kommer med ens kreditkort då man väljer att använda sig av ett kreditkort hos ICA. Det finns ett antal kostnader som tillkommer då man skaffar kreditkort.

Här nedan demonstreras de olika priserna för de två olika bankkorten som finns tillgängliga. Priset är per månad.

Bankkort Plus27 kr/mån
Extra Bankkort Plus24 kr/mån

Här nedan kan man se de olika priserna för olika tjänster som finns bundna till kreditkortet, exempelvis hur mycket det kostar i valutapåslag då man handlar utomlands eller tar ut pengar.

Uttag/insättning i ICA-butik0 kr
Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta1,25 %
Automatuttag i Sverige och utomlands0 kr*
Kontoutdrag varje månad per post0 kr
Räkningsbetalning via internet0 kr
Överföringar till annat konto via talsvar & internet0 kr
Uppläggningsavgift för ICA Kontokredit0 kr
Valutaköp eller uttag på annan bank, post eller växlingskontor med kreditkort**2 % el. minst 35 kr
Avgift faktura för Bankkort Plus med Kivra eller avisering i internetbanken (fr om 1/11, 25 kr per pappersavi)0 kr

*I vissa fall kan lokala banken ta ut en avgift vid kontantuttag i automat.
**Gäller all användning av kortet på bank-, post- och växlingskontor.

Här nedan illustreras de olika räntesatserna.

RäntaEff. ränta
Inlåningsränta konto*0,00 %
Utlåningsränta kortkredit10,70 %11,24 %
Utlåningsränta kontokredit**8,70 %9,06 %

*Räntan utbetalas årsvis
**Räntan debiteras månadsvis

Här nedan illustreras ett exempel på hur mycket ens kreditkort eller ens kontokredit kan komma att kosta en om man utnyttjar 5 000 kr, 10 000 kr eller 20 000 kr. Kreditperioden de har räknat med är 12 månader.

Kortkredit  
Utnyttjat10 000 kr20 000 kr
Rörlig ränta10,70 %10,70 %
Effektiv ränta11,24 %11,24 %
Totalt att betala
10 814 kr21 304 kr
Kontokredit
Utnyttjat5 000 kr10 000 kr
Rörlig ränta8,70 %8,70 %
Effektiv ränta9,06 %9,06 %
Totalt att betala5 235 kr10 471 kr

Totalt belopp att betala för kortkrediten är beräknat på det faktum att krediten återbetalas på 12 månader och att 30 räntefria dagar har utnyttjats. Dessutom ingår det ordinarie kortavgift för ICA Bankkort Plus, enligt den gällande prislistan. Totalt belopp att betala för kontokrediten är beräknat på att krediten är återbetald på 12 månader. Eftersom räntan är rörlig utgör beloppen endast en indikation på vad det totala beloppet blir.

ICA kreditkort fungerar utomlands lika väl som hemma i Sverige!

ICA kreditkort faktura

Då det kommer till ICA:s egna tjänster har de för närvarande ingen möjlighet att kunna erbjuda en e-faktura. För deras egna tjänster erbjuder de inga e-fakturor.

Omdöme ICA

Fördelar kreditkortet

 • 60 räntefria dagar (räntefri kredit)
 • Kreditkortet är lättanvänt
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår
 • Trygghetsförsäkring ingår också
 • Mastercard som är giltigt över hela världen
 • Ingen kontantuttagsavgift

Nackdelar kreditkortet

 • Månadsavgift på kortet
 • Ingen möjlighet att få e-faktura
 • Högt valutapåslag

ICA Kontakt – Kundtjänst – Kundservice

ICA öppettider

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”50%|50%” colalign=”left|left|”]
ICA öppettider vardagar, ICA öppettider helger
ICA öppettider vardag Måndag – Fredag: 08.00-18.00, ICA öppettider helg Lördag – söndag: stängt
[/table]

ICA kontaktuppgifter

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”50%|50%” colalign=”left|left|”]
ICA support e-post, ICA support telefon
Skicka e-post till ICA och låna pengar Facebook kontakt support, ICA telefon 033‑47 47 90

[/table]

ICA företagsinformation

[table caption=”” width=”100%” colwidth=”50%|50%” colalign=”left|left|”]
ICA Banken AB, ICA – externa länkar
Företagsnamn: ICA Banken AB, Företagsinformation hos allabolag.se ICA AB finansiella ställning via allabolag.se
Organisationsnummer:516401-0190, ICA hos Finansinspektionen ICA AB är registrerad hos FI
Adress: Svetsarvägen 16, – Registrerad hos FI ICA är registrerad hos FI
171 93 Solna,- Står under FI:s tillsyn ICA står under FI:s tillsyn
ICA Plusgiro nummer Plusgironummer: E/T, ICA AB Bankgiro nummer Bankgiro nummer: E/T
, Mer om företaget ICA Banken AB
[/table]

Om ICA

ICA Banken har möjlighet att erbjuda sina kunder ett utbud som varierar mellan olika banktjänster för privatpersoner. Det kan röra sig om allt från att spara och betala, till att låna och försäkra. Tjänsterna ser till att sträva efter att leverera effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen likväl som till myndigheter och kommuner.

ICA Banken startade upp sin verksamhet 2001, och idag har de lyckats nå ut till över 680 000 kunder. De jobbar tillsammans med runt 330 medarbetare och är en del av ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten jobbar i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.