Trustbuddy lån

TrustBuddy har ansökt om konkurs

TrustBuddy i konkurs

Trustbuddy lån

Nu har skandalomsusade TrustBuddy ansökt om konkurs. TrustBuddy ansökte om konkurs kort efter att det uppdagades att det förekom oegentligheter i bolaget där lånegivarna hade blivit av med 44 miljoner kronor. Bolagets ledning har valt att ansöka om konkurs då de finner situationen olöslig. Enligt meddelande från bolaget så har utredningen som initierats visat att situationen är mer komplex och verksamheten inte går att bedriva i någon form. Styrelsen har vidare konstaterat att bolaget är på obestånd och för att säkerställa en rättvis behandling så har ansökt om en konkurs. Detta stämmer förmodligen och styrelsen är tvungna att upprätta en kontrollbalansräkning för att konstatera se om aktiekapitalet är förbrukat. Denna har förmodligen mynnat att situationen är allvarligare än så och att bolaget befinner sig på ekonomisk obestånd, dvs att bolaget inte har någon möjlighet att betala sina skulder och är insolvent. En stor del av TrustBuddys problem har varit att bolaget har erbjudit snabba lån i form  smslån och snabblån vilka varit högrisklån såsom lån utan uc och lån med betalningsanmärkning.

Ledningens kommentar till TrustBuddys konkursansökan

Styrelseordförandens kommenterar till konkursansökan som skickats in till Stockholms tingsrätt:

Som en konsekvens av de oegentligheter som begåtts, pågående diskussioner med bolagets intressenter, konstaterad likviditetsbrist samt att vi inte längre kan bedriva tillståndspliktig verksamhet, kan TrustBudy inte fortsätta att bedriva sin verksamhet. Dagens beslut gör det möjligt för alla intressenter att få en rättvis behandling i en strukturerad process. Styrelsen och ledningen kommer att fortsätta att vara behjälplig på alla sätt i processen framåt.

Stockholm tingsrätt har utsett konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson på Advokatfirman Lindahl.  Utvecklingen i konkursen kan följas på www.lindahl.se/trustbuddy.

Konkursförvaltarens kommentar till Trustbuddys konkurs

Konkursförvaltarens inledande kommenterar rörande konkursen:

Jag ska nu sätta mig in i alla de viktiga och brådskande frågor som bolaget har att hantera omedelbart för att på bästa sätt kunna ta tillvara de intressen som alla fordringsägares och övriga intressenter har. Hit hör att omedelbart få kontroll över bolagets samtliga tillgångar. Jag ser fram emot ett effektivt samarbete med TrustBuddys nuvarande styrelse och ledning.

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.