TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån

TrustBuddys lånestock består av främst dåliga lånTrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån

TrustBuddy gamla ledning är anmäld för oegentligheter och bolagets nya ledning ansökte om konkurs i måndags. Nu visar det sig att även TrustBuddys långivare åker på större nit än vad som tidigare rapporterats då större delen av lånen har visat sig vara dåliga lån. En stor del av TrustBuddys problem har varit att bolaget har erbjudit  snabba lån i form av smslån som är  högrisklån såsom lån utan uc och lån med betalningsanmärkning. Proppen gick ur bolaget när Finanspektionen gick ut med ett föreläggande om bolaget måste upphöra med sin verksamhet och den nya ledningen tvingades att begära bolaget i konkurs.

Lånegivarna kan inte räkna med att få tillbaka några större belopp – max 10-20%

TrustBuddys bluff visar sig kosta lånegivarna mer än beräknat. Förutom de försvunna pengarna som rapporterats om i media så kommer nog de flesta av av Trustbuddys 3.500 långivare att förmodligen bli besvikna om man ska tolka uppgifterna från konkursförvaltaren rätt. Enligt honom så utgörs större av lånestocken på 300 miljoner kronor av dåliga lån, har konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson sagt till Di.se.

Enligt konkursförvaltaren så utgörs cirka 80 procent av lånestocken på 300 miljoner kronor av dåliga lån. Konkursförvaltaren vill genom detta uttalande säga att de 3.500 långivarna nog får svårt att få tillbaka sina pengar då de flesta av de dåliga lånen inte kommer att inbringa några större belopp. De som har dåliga lån kan inte räkna med att få tillbaka mer än 10-20 procent av beloppet”, säger konkursförvaltaren.

Konkursförvaltaren hoppas fortfarande på att långivarna ska behandlas som separationsrätthavare, dvs att man kan spåra lånen och se vem som lånat ut pengar och vem som har lånat pengar. Detta borde vara möjligt i TrustBuddys peer-to-peer-lånesystem ifall den gamla ledningen inte manipulerat även detta. Så vilka av lånegivarna som drabbas i slutändan beror på vem som tagit emot lånet, men konkursförvaltaren kan inte utlova några garantier. Trustbuddy har tidigare sagt att 37 miljoner av de 300 miljoner kronorna inte kan hänföras till specifika långivare.

Trustbuddys aktieägare kammar sannolikt noll

Utöver lånegivarna så kan Trustbuddys över 2.000 aktieägare även räkna med att de kammar noll. Då handeln stoppats i bolaget som befinner sig insolvens så är värdet på TrustBuddys aktier i princip noll kronor. Vad det slutliga värdet blir får inte reda på förrän TrustBuddys konkurs avslutats, men det mesta pekar mot att det noll kr.

Frågan är ifall man ska tycka synd om aktieägarna och lånegivarna. De flesta känner nog till att Trustbuddy utgörs till stor del av det som tidigare var Loanland som togs över av TrustBuddy. Även där förekom en del oegentligheter så fenomenet är inte helt nytt utan har bara antagit en ny skepnad.

Rating: 2.5/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

You may also like...

TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån liknande lån

Akut behov av pengar snabbt? Ifall du behöver låna något av nedanstående lånebelopp så är TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån lån ett bra lånealternativ. Dock rekommenderar vi på allalån.se att du försöker hitta andra TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån liknande lån eller långivare som erbjuder liknande lån som TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån med samma lånebelopp.

Liknande lån som TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån

Jämför ränta och villkor med andra TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån liknande lån innan du tar TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån lånet. Du hittar liknande lån som TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån genom att klicka på nedanstående lånebelopp eller lånekategorier så får du fram alla TrustBuddys låneportfölj utgörs till 80% av dåliga lån liknande lån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.