Samlingslån den nya skuldfällan?

Samlingslån ny skuldfälla

Samla lån trots många förfrågningar?

Svt skrev en artikel i slutet av 2012 där de skrev att samlingslånen håller på att bli den nya skuldfällan och ser man hur lånemarknaden har utvecklats så skulle kunna säga att Svt delvis har fått rätt i sitt antagande då det aldrig varit så lätt att låna pengar som det är idag. Idag kan man låna pengar snabbt och oftast så får man pengarna direkt vilket gör att det blir en snöbollseffekt av det hela.

Under 2012 fanns inte lika många låneaktörer som det gör idag. Lånegivarna har utvecklat fler varumärken och nya typer av lån och krediter inom sina koncerner allt för att kunna låna ut mer pengar till de som vill låna pengar. Detta är något som främst snabblån och smslån företaget utnyttjat kraftigt och tagit fram nya lån.

Ett par nya kategorier av lån har vuxit fram och vuxit kraftigt på senare år, bl.a. s.k lån utan uc, lån med betalningsanmärkning, samlingslån, omstartslån och saneringslån. Därutöver har antalet låneförmedlare som hjälper till att ordna samlingslån vuxit kraftigt på senare år. Tidigare fanns endast ett fåtal aktörer, men nu har antalet närmat sig åtminstone 10 företag. Några av dessa är bland annat Lendo, Freedom Finance, Compricer och AXO Finans.
Lånegivarna erbjuder att en att hjälpa till att samla dyra lån och krediter ersätta dessa med ett samlingslån eller omstartslån. De som  har hamnat i en ond spiral med snabblån och smslån med höga räntor vill oftast att samla sina lån en aktör med billigare ränta.Därav så vänder de sig till antingen låneförmedlarna eller den de som erbjuder samlingslån eller omstartslån.

Kraftiga budskap i marknadsföringen

Med kraftiga budskap är det många som lockas till dessa aktörer: ”Lägg om dina lån & spara pengar” ”Vi hjälper dig när banken säger nej” ”Det behöver inte vara något hinder om du saknar jobb och inkomst”. “Saneringslån“,  “Saneringslån till skuldsatta” “samlingslån” eller “omstartslån” har de senaste åren blivit en egen nisch hos de långivare som riktar in sig på den växande gruppen skuldsatta svenskar.

Långivare och låneförmedlarna lockar i reklamen med sänkta månadskostnader och låga räntor om man tar ett nytt privatlån och samlar alla sina lån och krediter.

Dock den sänkta månadskostnaden som utlovas betyda en högre totalkostnad ifall man inte är påläst och förstår låneupplägget. Det är viktigt att man är påläst och tar sig tid att kolla vad den totala kostnaden blir. Det kanske är längre återbetalningstid på det nya lånet som gör att den totala lånekostnaden sticker iväg mer än de gamla lånen eller krediterna som ska återbetalas på en kortare tid. Detta var något som Anna Hult, jurist på Konsumentverket, sade till Svt redan för 2 år sedan.

Vart ska man vända sig ifall man vill samla sina lån?

Vart ska man väna sig ifall man vill samla lån trots många förfrågningar? I första hand så ska man försöka vända sig till de vanliga bankerna. De vanliga bankerna brukar erbjuda de bästa villkoren, men dessvärre så säger oftast de vanliga bankerna nej till personer som har för många förfrågningar, stora skulder eller betalningsanmärkningar. Det är anledningen till att låneförmedlare såsom Lendo, Freedom Finance, AXO Finans, Compricer har kommit till och att nya lån såsom lån utan uc, lån med betalningsanmärkning, samlingslån, omstartslån och saneringslån har dykt på den svenska lånemarknaden. Bankerna vänder ryggen till de som behöver låna pengar mest och då andra aktörer över fyller i tomrummet som bankerna skapar genom att erbjuda lån till mycket högre räntor än de vanliga bankerna.

Rätt eller fel kan man diskutera, men detta är en fråga för politikerna som bör se över systemet med betalningsanmärkningar som kontrolleras av storbankerna genom UC.

Rating: 2.3/5. From 5 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

You may also like...

Samlingslån den nya skuldfällan? liknande lån

Akut behov av pengar snabbt? Ifall du behöver låna något av nedanstående lånebelopp så är Samlingslån den nya skuldfällan? lån ett bra lånealternativ. Dock rekommenderar vi på allalån.se att du försöker hitta andra Samlingslån den nya skuldfällan? liknande lån eller långivare som erbjuder liknande lån som Samlingslån den nya skuldfällan? med samma lånebelopp.

Liknande lån som Samlingslån den nya skuldfällan?

Jämför ränta och villkor med andra Samlingslån den nya skuldfällan? liknande lån innan du tar Samlingslån den nya skuldfällan? lånet. Du hittar liknande lån som Samlingslån den nya skuldfällan? genom att klicka på nedanstående lånebelopp eller lånekategorier så får du fram alla Samlingslån den nya skuldfällan? liknande lån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.